Има по-удачен терен на територията на медицинския комплекс в столицата,

...
Има по-удачен терен на територията на медицинския комплекс в столицата,
Коментари Харесай

Бившият архитект на София предлага ново място за Национална детска болница

Има по-удачен терен на територията на медицинския комплекс в столицата, който ще разреши използването на инсталация и експерти от околните лечебни заведения. Мястото е налично, разполага с добра паркова среда и по този начин или другояче е отредено за болнична постройка. Това твърди някогашният основен проектант на София Петър Диков.

Става въпрос за терен, който е до ъгъла сред бул. " Георги Софийски " и бул. " Пенчо Славейков ", директно до спирка на метрото. Там има недовършен градеж - стартирано е строителство на клиника по вътрешни заболявания. Според Диков обаче тази постройка може доста по-лесно и по-евтино да се събори, в сравнение с това да се прави със стартирания градеж на територията на Александровска болница, написа в. " Сега ".
Директорът на Педиатрията: Обединението на детската болница и болница " Лозенец " няма да реши съществени проблеми
В нашата болница няма хирургия, ортопедия и кардиохирургия и без тези основни други звена, сложна детска грижа няма по какъв начин да бъде реа...
Прочети повече
На юг от постройката има паркова среда, която може да се употребява за новата болница. " Към петното може да се приобщи и някогашната патофизиология - прелестна постройка, монумент на културата, която се разрушава ", акцентира Диков. Според него концепцията за създаване на детска болница на територията на някогашната държавна болница не е добра и е в жанр " разтури къща, направи барака ".

Диков счита и, че е по-добре западни проектанти да изготвят план за бъдещата Национална детска болница.

Засега и управлението на болница " Лозенец ", и управлението на Педиатрията не желаят обединение и оферират други разновидности. Затова и здравният министър проф. Асена Сербезова спря решението на предшественика си доктор Стойчо Кацаров.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР