Има планове за изграждането на голям магазин в земеделското министерство,

...
Има планове за изграждането на голям магазин в земеделското министерство,
Коментари Харесай

Държавен супермаркет ще заработи към Министерство на земеделието

Има проекти за построяването на огромен магазин в земеделското министерство, който ще продава артикули от българските държавни предприятия и институти. Това разгласи пред Българска национална телевизия министърът на земеделието Явор Гечев. В магазина, който ще се намира в постройката на ведомството ще се продават и артикули на частни компании.
Има интерес към такава самодейност от страна на обществеността и ние ще стартираме развой за разкриване на подобен магазин. Нещо повече,това може да се случи освен в София, само че и в други градове.
Явор Гечев, министър на земеделието

По отношение на вноса на зърнени и маслодайни култури от Украйна Гечев сподели, че България е една от трите страни, които ще получат пари поради вноса на зърно от Украйна. Другите страни са Полша и Рунъния, а парите за страната ни са Евро 16,7 млн. Българската страна ще употребява тези средства за спешно предпазване – поради количествата, които производителите имат в складовете си сега, разясни Гечев. Така ще се помогне на тези зърнопроизводители, които не са продали продукцията си и нямат пазар поради вноса от Украйна. Министърът сподели още, че има върнати партиди от украинска стока, тъй като тя не е отговаряла на критериите за качество.
В Украйна няма същите критерии за зелени политики, да вземем за пример. Аз, като министър на земеделието настоявам, че българската продукция е създадена по избрани стандарти и в случай че българите могат да избират нея, дано я избират. Това е и мнението на българските хлебари, които заявяват, че у нас няма създаден самун от украинска пшеница
Явор Гечев, министър на земеделието

Явор Гечев означи, че се следи импорт на агнешко месо преди Великден от Северна Македония, която също е трета страна, тъй като не е член на Европейски Съюз. Огромно количество месо и яйца влизат у нас и регулярните ограничения за надзор не са задоволителни. По тази причина ще влезе в действие заповед, която да не разрешава освобождение на партидата от месо или яйца към пазарната мрежа, без да са подготвени лабораторните проби, сподели още Явор Гечев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР