Има пет основни типа здрава кожа: нормална, суха, чувствителна, мазна

...
Има пет основни типа здрава кожа: нормална, суха, чувствителна, мазна
Коментари Харесай

Кои са правилните сапуни за всеки тип кожа

Има пет съществени вида здрава кожа: естествена, суха, сензитивна, мазна и комбинирана. Типът на кожата е генетично свързан. Състоянието на нашата кожа обаче може да варира доста според от другите вътрешни и външни фактори, на които е подложена. Разнообразието от сапуни се усилва, само че доста малко от нас обръщат внимание кой е съвършен за всеки от тях.

От тук предлагаме да ви помогнем и да откриете по какъв начин да имате по-здрава кожа: кажете ни какъв вид кожа имате и ние ще ви кажем какъв сапун да употребявате.

С какъв вид кожа се идентифицирате?

Мазна кожа
Турска рецепта за естествен ароматизатор, с който ще забравите за неприятната миризма и молците
Натуралните ароматизатори са най-хубавата алтернатива за жилища с неприятна вентилация. Готовите артикули съдържат прекалено много химикали и приложимост...
Прочети повече
Имате мазна кожа, в случай че наподобява лъскава и имате податливост към пъпки или акне. Трябва да се грижите вярно за него и за това би трябвало да употребявате по-меки сапуни, с цел да премахнете замърсяванията и да избегнете увреждане на кожата си.

Препоръчваме серен сапун или сапун от зелена глина.

Смесена кожа

Комбинираната кожа е композиция от суха кожа и мазна кожа. Във вашия случай е от значително значение да избягвате потреблението на сапуни, особено предопределени за един или различен вид кожа, защото те единствено ще създадат мазните зони по-мазни и сухите по-сухи.

Тази селекция от сапуни ще ви помогне да поддържате кожата си уравновесена и чиста, като в същото време спазвате нейните функционалности. Препоръчваме  сапун от алое вера  или  сапун от коноп.
Защо не би трябвало да използваме течен сапун върху лицето си
Всички имаме леки или по-тежки проблеми с кожата. Суха, лющеща се, сензитивна, доста мазна, склонна към пъпки или акне. Звучи ли ви п...
Прочети повече
Нормална кожа

Вие сте късметлия! Кожата ви е идеална за всеки артикул, само че не е целесъобразно да употребявате сапуни, особено предопределени за суха или мазна кожа. Можете да изберете овлажняващи сапуни. Препоръчителен мирис? Стипца, лимон и джинджифил. Не се проваля!

Препоръчваме  бананов сапун  или сапун от водорасли.

Суха кожа

Ако сте от тези, които страдат от суха кожа, би трябвало да сте изключително деликатни. Най-доброто, което можете да извършите, е да употребявате овлажняващи сапуни както за тялото, по този начин и за лицето. Можете да изберете плодови аромати или повече флорални разновидности, един от които е доста известен - сапунът от невен. Също по този начин предлагаме сапун от шипка или сапун с арганово масло
9 необикновени неща, за които може да употребявате сапуна
Сапунът може да се употребява освен за къпане и пране. Ето и 9 от неговите приложения, за които всяка стопанка би трябвало да знае.  1...
Прочети повече
Чувствителна кожа

Вашият вид кожа е този, който изисква най-вече грижи, тъй като доста артикули могат да ви нервират. Това, което предлагаме е да използвате  сапуни с уравновесено ph, защото с помощта на естествената киселинност на кожата те ще генерират баланс, с цел да доближат тъкмо този, от който се нуждае вашият вид кожа.

Препоръчваме сапун от невен или сапун от овесени ядки.

Поддържането на кожата по тялото и лицето ви хидратирани с добър артикул е основна част от всяка рутинна за грижа за кожата.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР