Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия,

...
Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия,
Коментари Харесай

Николай Денков: Има съгласие за енергийна стратегия

Има цялостно единодушие, че би трябвало да се приготви енергийна тактика, предложи се и индустриална тактика. Ултиматуми от автомагистралите с нищо не оказват помощ. Разумът изисква да бъдат освободени сериозните точки и да стартираме диалози всъщност.


Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министър председателят акад. Николай Денков след среща с работодателските организации, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Имахме ползотворна среща с национално показаните работодателски организации, заяви първоначално Денков, като означи, че главната рецензия от страна на бизнеса е, че връзката не е добра.


„ С днешната среща успяхме да се фокусираме върху това, което следва. Има цялостно единодушие за потребността от правене на енергийна тактика, сътрудниците предложиха да има и индустриална тактика, с цел да се види по какъв начин ще се развият и индустриалните производства ”, сподели още Денков.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов разяснява, че заключенията от съглашението в огромна част са допустими.

Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал, означи, че общественият разговор би трябвало да се укрепи и развие. „ Индустриалните връзки в Европа имат добър модел, който би трябвало да се следи. Трябва тристранният разговор да се укрепи и развие “, означи той.

Велев заяви, че се рестартира процеса за набиране на капиталови планове. „ До 6 ноември следва нов интервал, в който предприятията от страната, а за какво не и от чужбина, могат да заявят капиталов интерес “, сподели Велев и молим към интензивност предприятията в страната.

Относно работната ръка, на срещата в Министерски съвет страните са се съгласили, че България има „ средносрочно и дълготрайно голям дефицит на човешки запаси “. „ Затова е добре, човешките запаси да бъдат интегрирани в съществуващи и нови предприятия, които ще бъдат построени “, сподели още Васил Велев, визирайки въглищните райони. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР