Има пълна диверсификация на доставките на газ, заяви министър-председателят Гълъб

...
Има пълна диверсификация на доставките на газ, заяви министър-председателят Гълъб
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Има пълна диверсификация на доставките на газ

Има цялостна диверсификация на доставките на газ, съобщи министър-председателят Гълъб Донев пред публицисти. Той откри новата образователна година в столичното 60 ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий ”.

„ Усилията на държавното управление са да обезпечи задоволително доставки на газ от всички вероятни източници, да диверсифицираме на 100% доставките, източниците и пътищата на доставки, с цел да подсигуряваме, че учебните заведения, детските градини, читалищата, лечебните заведения, детските ясли, всички тези заведения, които свързваме с първия образователен ден, да не бъдат на студено и мрачно през зимата ”, сподели Донев.

„ Направено е всичко допустимо. Имаме цялостна диверсификация на 100% на доставките, това, което досега никой не направи ”, сподели Донев. Запитан дали тези 100% включват „ Газпром ”, той сподели: „ Включват се всички вероятни източници на доставки. Търговските връзки би трябвало да бъдат уредени по този начин, че учебните заведения да не останат на студено ”, съобщи Донев.

Служебният министър-председател Гълъб Донев откри новата образователна година в 60 ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в София. Той поздрави възпитаници, учители и родители за първия образователен ден.  Донев изнесе слово и показа с учениците мемоари от личните си училищен години.

„ Всеки пази спомените си в своята класна стая. 60 ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ е едно от най-старите учебни заведения в София, само че и в България. Да чета и пиша се научих тук, само че се научих и на нещо друго – да отглеждам цветя. Когато бях на вашата възраст в учебното заведение се организираше конкурс за най-добре отгледано цвете в саксия и аз го завоювах “, описа Донев.

„ За да отгледаш красиво, крепко и мощно цвете, би трябвало да му създадеш подобаващите условия. Скъпи деца, вашите учители отглеждат у вас, в мозъците и сърцата ви, любовта към знанието. Скъпи учители, бъдете търпеливи да отгледате любовта, да разцъфне цветето на знанието в мозъците и сърцата на вашите възпитаници. Скъпи родители, бъдете опора за вашите деца в уроците, които те ще научат тук в учебно заведение. Скъпи деца, позволете ми да ви дам един съвет. Пишете на кирилица, опознавайте и изучавайте родния ни език. Българските думи са тези, които ще ви държат мощно свързани с родината. Помнете, че вие сте актуалните пазители на българските букви. Честит първи образователен ден! “, сподели в речта си служебният министър-председател.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР