Има отлив на български пациенти с онкологични заболявания, които заминават

...
Има отлив на български пациенти с онкологични заболявания, които заминават
Коментари Харесай

Пациенти с онкологични заболявания избират Турция за лечение

Има отлив на български пациенти с онкологични болести, които отпътуват да се лекуват в Турция, вместо да останат за лекуване у нас. Това описа пред БНР доктор Иван Георгиев, шеф на Отделението по лъчелечение и радиохирургия в Университетска болница " Софиямед ". Той управлява и новооткрития високотехнологичен Център за лъчелечение и радиохирургия, който преди няколко седмици беше оборудван с съвременна и щадяща здравна техника. 

„ В някои локализации това е лечението, което е дало най-хубави резултати. В други случаи се намесваме предоперативно или следоперативно.  Радиохирургията е доста ефикасна при мозъчни, чернодробни  и белодробни метастази “, съобщи той.

Лъчелечението е главен способ в онкологията и се ползва в разнообразни обстановки, при разнообразни етапи на раковото заболяване, изясни доктор Иван Георгиев.  

Новата инсталация, с която разполага високотехнологичният център на болница " Софиямед ", включва последно потомство медицински линейни ускорители и система за брахитерапия. Предимствата за пациентите са обилни, уточни доктор Георгиев. 

Приток на пациенти обаче има към модерните частни центрове в Турция, обясни той и съобщи:  „ Българското лъчелечение в никакъв случай не  е било на по-ниско равнище от турското. Всичките ни центрове са оборудвани с съвременна лъчетерапия, създадена последните 15-тина години. Средното ни ниво  е много високо “.

Важно е пациентът да бъде насочван в обособените стадии от слагането на диагнозата по целия път на лекуване, показа началникът на Отделението по лъчелечение и радиохирургия.  

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР