Има оптимизъм и подобрение на виждането на българската общност към

...
Има оптимизъм и подобрение на виждането на българската общност към
Коментари Харесай

Какви са очакванията на българите в Северна Македония?

Има оптимизъм и усъвършенстване на визията на българската общественост към проблемите, които излизат със Северна Македония и влизането й в Европейски Съюз, означи пред бТВ Владимир Перев – ръководител на съдружие „ Коридор № 8 “.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 200
Според него заслугата за това е най-много на президента. „ Румен Радев се появи доста зает и деликатен в българо-македонските връзки в отбрана на българската национална идея “, означи той. Вчера Румен Радев организира среща с представители на организации на българи в Република Северна Македония.

„ Ние чакаме от много време и е време и да се случи смяната на македонската Конституция, в която българите да бъдат включени дружно с другите нации, които живеят в Република Северна Македония и да получат статут на държавотворен народ “, разяснява и Петър Колев.

„ Очакваме и да се случат измененията в учебниците по история, тъй като тези неща – човешките права, историята и смяната на просветителния развой, са един пакет, който върви дружно “, означи той. 

„ Темите, са които приказваме през днешния ден, са инвестиция в бъдещето. Тази изкривена история и този език на омразата не са въпроси от предишното, а заложени клопки за бъдещето “, сподели още Петър Колев.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 200  Османи пред някогашните посланици на районен съд Македония в България: В ход е процедурата за назначение на нов дипломат Османи пред някогашните посланици на районен съд Македония в България: В ход е процедурата за назначение на нов дипломат  Радев: Държа на вписването на македонските българи в Конституцията на РСМ Радев: Държа на вписването на македонските българи в Конституцията на РСМ  Османи: Ние поискахме сключване на документ, който да затвори всички отворени въпроси с България Османи: Ние поискахме сключване на документ, който да затвори всички отворени въпроси с България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР