Има опасност България да се превърне в Covid гето. Това

...
Има опасност България да се превърне в Covid гето. Това
Коментари Харесай

Аргирова предупреди премиера, че България може да стане Covid гето

Има заплаха България да се трансформира в Covid гето. Това сподели вирусологът проф. Радка Аргирова в излъчен онлайн диалог с министър-председателя Кирил Петков.

Близо 40 минути министър председателят приказва със съветника си и ѝ зададе редица въпроси за имунизациите и пандемията. Посочената цел на полемиката беше да се развенчаят митовете за имунизацията и повече хора да си слагат ваксини.

" В края на април-май месец в страните с висока имунизация ще затихне всеобщата неуравновесеност. При нас обаче изгледът е да се превърнем в страна с ендемично разпространяване на вируса. Възможно е да трябват нови ваксини за обособени региони, акции за имунизация. България има заплаха да стане Covid гето освен това състояние. Ако това стане, повярвайте ми, никой няма да желае да пристигна тук нито на екскурзия, нито за бизнес ", разяснява проф. Аргирова.

По думите ѝ хората със сърдечно-съдови болести нямат съображение да се тормозят от имунизация. Описани са случаи на усложенения при млади мъже, само че те са единични и не са причина за паника. Хората с диабет също би трябвало да се имунизират.

От своя страна Кирил Петков разяснява, че поради Covid рестриктивните мерки към този момент има последици при образованието и стопанската система.

" Последното нещо, което желая, е да закачат към името на България Covid дестинация ", сподели министър председателят.
 Радка Аргирова счита, че Омикрон към този момент е стъпил у нас
Радка Аргирова счита, че Омикрон към този момент е стъпил у нас

Кирил Петков ще разгласи финансови тласъци и самостоятелна кампания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР