Има обективни данни за резултати в борбата с корупцията. Усещането

...
Има обективни данни за резултати в борбата с корупцията. Усещането
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Усещането за корупция намалява

Има справедливи данни за резултати в битката с корупцията. Усещането за корупция понижава. Корупцията понижава, само че би трябвало да се работи. Това съобщи вицепремиерът, отговарящ за правосъдната промяна Екатерина Захариева.

Според нея би трябвало да се работи освен по корупцията по високите етажи, само че и по ниските и междинни етажи, които основават чувството.

"Не споделям, че не виждаме проблемите, ние може би ги виждаме по-добре от тези, които гледат извън ", изясни Захариева.

По думите й няма по какъв начин жителите да имат доверие в институциите, в случай че се демонстрират единствено отрицателни неща. Тя изрази вяра проверяващите бързо да стигнат до причинителя на покушението против предприемача Петър Христов. "Разбира се, че не е прелестно при започване на европредседателството, изключително за човек, който не е имал подозрения, не е получавал закани. Без да съм фен на теорията на конспирацията, това е меко казано необичайно. За предходната година има съвсем 100-процентова разкриваемост на убийства, от всичките 95 са разкрити 94 ", акцентира външният министър.

По мотив изявленията в европейски медии, отдадени на проблемите с корупцията в България, Екатерина Захариева ги дефинира като "доста сходни, да не кажа едни и същи ". Тя цитира резултати от проучване на "Евробарометър ", съгласно което българите са на 12-то място в Европейски Съюз като % дали отговор позитивно на въпроса "Вие персонално взели участие ли сте в корупционни схеми? ", до момента в който румънците били преди всичко.

По мотив извършения през вчерашния ден при президента КСНС Екатерина Захариева сподели, че съвещанието е било много градивно. "Българското държавно управление е мотор на общата политика за защита на Европейски Съюз ", добави външният министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР