Има няколко ключови приоритета, по които политическите сили се мобилизират

...
Има няколко ключови приоритета, по които политическите сили се мобилизират
Коментари Харесай

Геновева Петрова: Правителството стартира с много сериозни предизвикателства и трудности

Има няколко основни целта, по които политическите сили се активизират да работят в най-спешен порядък. Първият от тях е бюджетът, който са длъжни и имат упоритостта да одобряват допустимо най-скоро. Друг въпрос е какъв бюджет ще бъде признат. Това ще е тематика, която ще следим с нараснало внимание през идващите седмици. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус "   изпълнителният шеф на организация " Алфа рисърч “ Геновева Петрова.

" Можем да чакаме съществени диспути към бюджета дотолкоз, доколкото знаем, че новоизбраният някогашен финансов министър има една избрана идея за това по какъв начин би трябвало да бъде изработен той, която се разминава значително с икономистите от ГЕРБ, които са в действителност другият главен сътрудник в ръководството. Нека да не избързваме, а по-скоро да проследим по какъв начин ще протече дебатът около бюджета. Друга значима тематика и приоритет, която също през днешния ден беше интензивно разисквана в пленарната зала, е въпросната правосъдна и даже конституционна промяна. Там също предстоят според мен значими диспути, които би трябвало да бъдат проследени, дотолкоз, доколкото и във връзка с конституционните промени партиите, които претендират да внесат или към този момент са внесли такива, имат своя лична позиция и схващане. И в случай че изобщо се стигне до действителна конституционна промяна, в действителност ще е забавно да забележим по кои въпреки всичко пунктове ще намерят допирни точки и кои ще останат неразрешени. И аз желая да отбележа нещо, което също е част от дневния ред на обществото, въпреки и не по този начин непрекъсната част от всекидневието ни. Това е цялостната геополитическа ориентировка на страната – нещо, което също беше подложено на разколебаване в интервала, в който страната беше ръководена от последните служебни държавни управления ", разяснява още Геновева Петрова.

Според нея държавното управление започва с доста съществени провокации и компликации, които би трябвало да преодолее: " Самите представители на новоизбрания кабинет си дават сметка за тях и за това какво им следва ", означи Петрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР