„Има невчесани мисли, а не идеи за здравна реформа. Виждаме

...
„Има невчесани мисли, а не идеи за здравна реформа. Виждаме
Коментари Харесай

Д-р Илко Семерджиев: Управляващите да забравят думата „реформа“, нямат капацитет за такава

„ Има невчесани мисли, а не хрумвания за здравна промяна. Виждаме хвърлени в общественото пространство няколко приказки и то от ръководителя на комисията по опазване на здравето, което е бламиране на здравния министър и на Министерството на здравеопазването “.
Това разяснява пред БНР доктор Илко Семерджиев, създател на в този момент настоящия здравноосигурителен модел, здравен министър в две държавни управления, вицепремиер в служебното държавно управление през 2017 година.

И добави, че нулевото присъединяване на министъра на опазването на здравето в тази ситуация приказва за недостиг на Министерството на здравеопазването.

„ Говорене за обосноваване да се ликвидира първичната здравна помощ демонстрира непознаване, преднамереност и тежък лобизъм в интерес на болничната здравна помощ “.
В предаването „ Нещо повече “ доктор Семерджиев разяснява, че електронното здравно досие е нещо, което и през днешния ден съществува:

„ Това е дигитализацията на съществуващи обстоятелства и това по никакъв метод не е фактор или претекст, който допуска разрушаването на първичната здравна помощ. Тези хора би трябвало да не помнят думата „ промяна “, нямат потенциал за нея “.

По думите му тази година страната не е дала субсидия, „ която да впечатлява “, към здравното обезпечаване:

„ Над 4,2 млн. души сме дали като здравноосигурителни вноски към НЗОК 3,7 милиарда лв.. А за 2 млн. души страната дава единствено 2 милиарда лв.. Държавата не може да се похвали с нищо “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР