Има неща, с които отблъсквате хората до себе си.Никой не

...
Има неща, с които отблъсквате хората до себе си.Никой не
Коментари Харесай

8 неща, с които отблъсквате хората от себе си

Има неща, с които отблъсквате хората до себе си.Никой не е съвършен. Допускаме куп неточности към себе си, към хората край нас. Понякога си взимаме поука и се стараем да не ги позволяваме още веднъж. Въпреки това има специфики на нашия темперамент и държание, които могат да се окажат сериозна спънка в общуването с другите и построяването и поддържането на положителни взаимоотношения. Черти, с които ги отблъскваме от себе си.

 infomax-logo-50-15-HW

За какво да внимавате във вашето държание?

8 неща, с които отблъсквате хората от себе си

1.Да бъдеш прекомерно сериозен

 отблъсквате хора 8 неща, с които отблъсквате хората от себе си фотография: pinterest

Обичате ли да ви подлагат на критика? Можете ли да си визиите някой да ви споделя от самото начало, че вършиме нещата неправилно? Това няма да е доста занимателно, нали?

Постоянната рецензия основава токсична атмосфера, в която хората се усещат като че ли вървят по черупки от яйца и по този метод ги отблъсквате.

Това освен поврежда самочувствието, само че може също да докара до възмущение и неприязън. С течение на времето хората, които непрекъснато подлагаме на критика, стартират да се дистанцират, с цел да защитят самочувствието си и психическото си благоденствие.

2.Да бъдеш тесногръд

Много хора считат, че са основните герои в този свят, а всички останали са просто NPC или част от фона.

Изключителният егоцентризъм кара другите да се усещат като просто аксесоари в живота ви и по този метод ги отблъсквате. Карате ги да се усещат по този начин, като че ли не са ценени персони и че просто се грижите за себе си.

Трябва ли да се грижиш за себе си? Определено, само че би трябвало също по този начин да се свържете с други хора и да ги попитате по какъв начин се оправят и дали имат потребност от помощ и поддръжка.

3.Липса на благодарност и признателност

 отблъсквате хора 8 неща, с които отблъсквате хората от себе си фотография: pinterest

Неприятната истина е, че одобряваме множеството хора и неща в живота за даденост. Започваме да ги ценим едвам когато си отидат и по този метод ги отблъсквате.

Неуспехът да изразите признателност и благодарност за напъните или добротата на другите може да ги отблъсне, тъй като в последна сметка стартират да се усещат неоценени.

С течение на времето може даже да се дистанцират, с цел да потърсят самопризнание другаде. Колко брака са се разпаднали поради това? Безброен!

4.През множеството време сте отрицателни за всичко

 отблъсквате хора 8 неща, с които отблъсквате хората от себе си фотография: pinterest

Представете си, че край вас всичко е без цвят, единствено сиво и тъмно, даже в доста безоблачен ден. Няма да се чувствате добре, нали? Същото е с отрицателните хора. Те носят единствено мрачност, по тази причина другите се дистанцират от тях. По този метод отблъсквате близките.

5.Да бъдеш обезсърчителен

 отблъсквате хора 8 неща, с които отблъсквате хората от себе си фотография: pinterest

Една от най-лошите черти, които можете да притежавате, е да сте ненадеждни. След като получите тази известност, е доста мъчно да я поправите.

Всъщност хроничната ненадеждност може да унищожи доверието непоправимо. Хората стартират да слагат под въпрос уговорките ви и да се съмняват във вашата надеждност. Това ги кара да съблюдават отдалеченост, както прочувствено, по този начин и физически и ги отблъсквате.

6.Да бъдеш прекомерно конкурентен

Веднъж имах другар, който беше извънредно конкурентен. Ти си купил чифт хубави обувки, а той ще отиде и ще купи по-добри на идващия ден. Това е единствено един малоумен образец.

Не му оказа помощ това, че печелеше по-малко пари от другите, което утежни ситуацията за него и евентуално беше повода за неговата конкурентоспособност.

Виждате ли, несъразмерната конкуренция трансформира всяко взаимоотношение в съревнование. Това естествено предизвиква стрес и дискомфорт и отблъсквате хората към себе си.

7.Да бъдеш защитителен

Някои хора просто не могат да одобряват градивна противоположна връзка. Те реагират на това отбранително и основават враждебна атмосфера, където откритата и почтена връзка става съвсем невъзможна и ги отблъсквате.

Други въобще заобикалят даването на противоположна връзка, с цел да избегнат спор.

Една от главните аргументи за отбранителна позиция е страхът да не бъдете подложени на критика, съдени или упреквани.

Когато хората се усещат нападнати или възприемат рецензия, те инстинктивно стартират да се пазят, с цел да се предпазят от прочувствена болежка или щета.

8.Пренебрегване на границите

 

В днешния свят хората в действителност обичат да слагат граници и да ги съблюдават. Ако не съумеете да осъзнаете това и не зачитате персоналните и прочувствени граници, това ги кара да се усещат неловко и даже несигурни.

Ето за какво те може да се дистанцират от вас, с цел да защитят възприятието си за сигурност и дискретност и по този метод ги отблъскате.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР