Има налагане на безсмислени бюрократични ограничения на фермерите. Тези протести

...
Има налагане на безсмислени бюрократични ограничения на фермерите. Тези протести
Коментари Харесай

Налагат се безсмислени бюрократични ограничения на фермерите, смята Румен Христов

Има налагане на безсмислени бюрократични ограничавания на фермерите. Тези митинги са потребни, тъй като доста страни, в това число и България, споделиха, че фермерите не могат да продължат с тези условия. От друга страна, забавянето на така наречен Зелена договорка, която прави неконкурентно способни българските производители, по отношение на тези, които не съблюдават условията на Европейски Съюз. Състоянието на бранш земеделие не е лесна. Министърът би трябвало да откри разговор с браншовите организации. Това съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов в " Още от деня ".

Според него, изходът от земеделските митинги е точно в разговора.

Във връзка с идната ротация, той разяснява:

" Има три разновидността - първият, да бъде заменен единствено министър-председателят, вторият, да има леки смени и третият, в случай че се реши, след оценка на активността на министрите, да има малко по-голям кръг от промени в кабинета. Съюз на демократичните сили считат, че има министри, които не се оправят добре и ще е добре да бъдат заменени. Не мога да кажа поименно кои са ", сподели Христов.

По думите му във ГЕРБ-СДС имат единствено един сектор и той е Министерство на външните работи.

" Ние от ГЕРБ-СДС имаме единствено един сектор - Външното министерство и ние носим отговорност за външната политика, която реализира госпожа Габриел. От тази позиция, смятахме, че ще е добре тя да продължи в Министерството на външните работи ", изясни той.

Според него, всички, които стоят в това болшинство, ще имат думата за ротацията.

" Евентуално, отивайки на предварителни избори, от които ние не бягаме, няма да има кой знае каква смяна, само че ще имаме едно служебно държавно управление на господин Радев, нещо, което на нас не ни се желае ", акцентира Румен Христов.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР