Има надежда, щом страхът и апатията отстъпват и дават път

...
Има надежда, щом страхът и апатията отстъпват и дават път
Коментари Харесай

Нинова: Страхът в държавата е преодолян, оптимист съм, че народът ще избере верния път

Има вяра, щом страхът и апатията отстъпват и дават път на смелостта да изразяваш друго мнение. Това е най-стойностното в митингите на жителите. Още преди година казахме, че една тайфа е поробила личния си народ и го държи в послушание. Имаше боязън да кажеш нещо друго, тъй като ще те изгонят от работа, ще ти изпратят инспекция, ще ти вземат бизнеса. 

Това сподели пред жителите в Мездра водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при представянето на " Визия за България " със заместник- ръководителите на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски и Христо Проданов и депутатите Стоян Мирчев и Анелия Клисарова. Нинова добави, че страхът у хората към този момент е преодолян, до момента в който преди е имало незаинтересованост, че нищо не зависи от нас. "

Днес протестиращите виждат силата си да изискат смяна. Страната се разсъни. Сега най-важното е националната сила да се сплоти за смяна на модела на ръководство и да се насочи към съзидание " - означи още Нинова. Тя напомни, че преди четири месеца, при първото показване на " Визия за България ", доста анализатори са я оценили като важен стратегически план. Председателят на Българска социалистическа партия сподели, че документът е опит за надпартиен метод, предложение за единство на народа зад основни за страната въпроси- демографска злополука, модерна стопанска система, налично опазване на здравето, съвременно обучение, почтени приходи.

" Визията е и опит да се постави завършек на олигархично -политическия модел на прехода, в който политици от всички цветове и задкулисието вземаха решения, вместо демократичните институции и унищожиха правилата на правовата страна. Поставихме си прекомерно амбициозната задача първи да поведем този диалог с всеки, който желае да помогне " - посочи Корнелия Нинова. Тя сподели пред хората, че са извършени над 400 срещи в цялата страна, от Българска социалистическа партия са чули мнението на десетки хиляди жители и доста съответни оферти. " Радвам се, че през днешния ден протестиращите издигат същите претенции. Не просто промяната на една партия с друга, отпред на властта. Това би било безсмислено, в случай че новите продължат както досега. Смисълът е да се смени моделът и която и партия да ръководи, да извършва основополагащите правила на този необятен публичен контракт. Мнозина споделят, че всички партии сме идентични, че се борим единствено да се доберем до властта. Ние, в случай че искахме това, и в този момент щяхме да сме в безпринципна коалиция на власт. Аз щях да съм ръководител на Народно събрание, щяхме да имаме министри, постове и облаги. И щеше да ни е елементарно. Ние избрахме сложния път- да опитаме да променим модела " - съобщи Корнелия Нинова. Тя сподели, че съпротивата през тези две години е била мощна и несъмнено ще се усилва.

" Изправили сме се против 10 милиарда лв. на паралелната страна. Но връщане обратно няма. Започнахме тази борба и ще я изкараме до дъно. В началото беше мъчно, само че в този момент имаме от ден на ден съидейници. Оптимист съм, че правилният път е посочен, че народът ни има сили да поеме по него и мъдрост да избере кой да го води " - заключи водачът на Българска социалистическа партия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР