Има моменти, в които хората шеговито се оплакват, че са

...
Има моменти, в които хората шеговито се оплакват, че са
Коментари Харесай

Храни и напитки, с които е опасно да прекалиш

Има моменти, в които хората шеговито се оплакват, че са „ предозирали “ с храна. Понякога тази смешка не е толкоз безобидна, тъй като е потвърдено, че има храни, които може да ви навредят и докарат проблеми със стомаха. foodpanda, подбра храните и напитките, с които е най-лесно до прекалите.

Морковите са цялостни с витамини, минерали и фибри, които са потребни за вашето здраве. Но яденето на прекалено много моркови може да ви насити с прекалено много бета-каротин. Това може да докара до остатък на кръвен каротин, който може да обезцвети кожата ви.

Любителите на суши внимавайте: яденето на прекомерно доста сурова риба може да усили приема на живак. Големите риби на върха на хранителната верига, като ценения червен звук, могат да натрупват метил живак в мускулите си, защото употребяват доста по-малки риби през живота си.

Въпреки че някои хора настояват, че биха престанали да действат вярно без чашата си утринно кафе , най-добре е да се ограничите единствено до нея. Прекомерната консумация може да ви докара бодърствуване, безпокойствие, гадене, несиметричен сърдечен темп, мускулни тремори, тревога и главоболие. Всъщност прекалено много кофеин може да бъде съдбовен.

Вода - Конвенционалните насоки за пиянство на осем чаши вода дневно се оказаха мит. Но има нещо, което пиенето на прекалено много вода може да ви докара. Водната интоксикация поражда, когато човек пие толкоз доста, че водата разрежда концентрацията на натрий в кръвта, създавайки електролитен дисбаланс.

Индийско орехче - Лекото поръсване на индийско орехче върху вашето ядене няма на практика никакви резултати с изключение на да направи храната по-вкусна. Проблемите обаче стартират, когато подправката се употребява в несъразмерни количества. Тя може да подейства като халюциногенен опиат. Неприятните странични резултати нормално се появяват три до осем часа след поглъщането и могат да включват безпокойствие и боязън.

Тестените храни са доста вкусни и човек нормално ги хапва бързо. Чувството на задоволеност доближава до мозъка по-късно, в сравнение с храната се обработва във вашия корем. Ето за какво е извънредно елементарно да преядете с пица или паста, което може да ви докара неприятна тежест.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР