Има много ястия по света, прочути с интересно звучащите си

...
Има много ястия по света, прочути с интересно звучащите си
Коментари Харесай

Хитовите в САЩ биволски крилца всъщност са пилешки

Има доста ястия по света, фамозни с забавно звучащите си имена, които обаче нямат нищо общо с действителността. Такова да вземем за пример е фамозното китайско ядене “Мравки, които се катерят по дърво ”. Няма нито мравки, нито дърво. Ястието съставлява тънки оризови спагети, по които са нахвърляни артистично дребни парченца свинско месо.

“Бомбайска патица ” – няма и помен от патешко в ястието. Ястието съдържа сушена риба, а името идва от времената, когато английската войска е била в Бомбай, Индия. Войниците се шегували, че миризмата на рибата е като миризмата на остарели писма в пощата. Думата поща “dak ” на индийски звучи по този начин, както се произнася думата патица на британски – “duck ”. Така рибата се трансформирала в патица.

Хавайската пица, която е обичана на анимационния котарак Гарфилд и на доста хора по света, въобще не е обвързвана с Хавай. Името идва от резенчетата ананас, с които е гарнирана пицата. Известният в Америка Бостънски къс по никакъв начин не наподобява на къс, тъй като е торта.

 Хитовите в Съединени американски щати биволски крилца в действителност са пилешки

Биволските крилца, обичани на нюйоркчани, са в действителност пилешки крилца и нямат нищо общо с биволското месо. Все отново, летящи биволи няма. Името идва от Бъфало /Бивол/ Сити в Ню Йорк. Американците от огромните градове си падат по ястието Градско пиле, в което в никакъв случай не се поставя пилешко месо. То на процедура е пържено месо на кубчета, само че не от пиле.

Прочутият в Съединени американски щати немски шоколадов кейк, обичан на доста деца и възрастни, няма нищо общо с немската кухня. Той е създание на американската кулинария и не е ясно за какво е наименуван по този начин.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР