Има много вариации, които влизат в категорията на сладолед (и

...
Има много вариации, които влизат в категорията на сладолед (и
Коментари Харесай

Каква е разликата между сладолед, джелато и сорбе

Има доста вариации, които влизат в категорията на сладолед (и то без да загатваме стотиците разнообразни вкусове). Каква обаче е разликата сред три от най-купуваните типове, а точно сладолед, джелато и сорбе?
В множеството страни по света всички сладоледи би трябвало да съдържат най-малко 10% млечна лой (сметана и мляко). Тоест общоприетата рецепта е за сметана, мляко, захар и избран усет. Френските сладоледи имат добавка яйчни жълтъци. Именно в това се крие разликата сред сладолед с усет на ванилия и френска ванилия.
 Здравословен домакински сладолед с 1 съставна част Здравословен домакински сладолед с 1 съставна част
Всички обичаме да се подсладим с висш домакински сладолед, само че всекидневно е първо много калоричен, второ в магазинната мрежа е и с доста&...
От друга страна, джелато е италианската версия на познатия ни сладолед.Разликата при джелатото е в % млечни мазнини, 3,5%, като множеството от тях идват от сметана. Другата специфичност е в метода на подготвяне и бъркане - джелато съдържа доста по-малко въздух от сладоледа, което го прави по-богат и по-ароматен. Сервира се и на по-топла температура.
Сорбето е просто композиция от плодове, вода и захар, която по-късно се разбъркват дружно като сладолед.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР