Има много способности, от които не се нуждаете. Човек може

...
Има много способности, от които не се нуждаете. Човек може
Коментари Харесай

7 универсални способности, които ще ви помогнат, с каквото и да се занимавате

Има доста качества, от които не се нуждаете. Човек може да е благополучен и без да знае по какъв начин да ремонтира мотор или да програмира уеб приложения. Тези качества са потребни, само че не са безусловно нужни. За сметка на това има такива, без които човек мъчно може да се приспособи към актуалния свят.

Например четенето и писането. А в днешни дни и способността да използваш компютър от дълго време е нещо, което се подразбира.

Като оставим настрани тези най-основни умения, има още няколко, постоянно подценявани, само че използвани на всички места качества.

1. Планиране на времето и целите . Ако триумфът зависи от ефикасното деяние, ефикасното деяние зависи от способността да концентрирате вниманието си там, където е най-необходимо. Това е способността да отделяте значимото от маловажното - скъпа дарба във всички сфери на живота, изключително при съществуването на от ден на ден разсейващи фактори и благоприятни условия.

2. Поддържане на чисто и проведено пространство . Успешните хора си имат системи, които им оказват помощ да намират нещата, които им трябват - и могат бързо да открият информацията, която се изисква за тяхната активност. Когато сте дезорганизирани, спомагателното време, което прекарвате в търсене на телефонен номер, имейл адрес или избрана директория, ви кара да загубите централизация. Когато това се случи, изисква време да си я възвърнете още веднъж - точно това похарчва времето. Да поддържате проведени както мястото, където живеете, по този начин и мястото, където работите, е от голяма значимост.

3. Критично мислене и анализиране на информация . Живеем в осведомителна ера, където ежедневно сме изложени на неспиращ и непрекъснато изменящ се поток от информация. Способността да оценяваме тази информация, да сортираме скъпото от баналното, да проучваме неговата годност и смисъл и да я свързваме с друга информация е скъпо умеене с универсална употреба.

4. Логично и осведомено взимане на решения . Взимането на решения е просто да знаете какво да вършиме въз основата на наличната информация. Способността да реагирате бързо и дейно с информацията, която имате в главата си, е значително, с цел да постигнете каквото и да било.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР