Има много протести – срещу войната, социални, срещу бюджета. България

...
Има много протести – срещу войната, социални, срещу бюджета. България
Коментари Харесай

Радев: Управляващите експлоатират темата за Украйна като спасителен пояс

„ Има доста митинги – против войната, обществени, против бюджета. България е демократична страна и всеки има право да стачкува. Въпросът е митингите да водят до някакъв резултат “.

Така президентът Радев разяснява в Бургас готвения утринен митинг в столицата поради позицията му за войната в Украйна.

„ Искам да прикани ръководещата коалиция най-накрая да се заеме с българския дневен ред и с проблемите на българите, тъй като тематиката Украйна се експлоатира очевидно като избавителен пояс, с който ръководещите да отдалечат вниманието на хората от това, че нямат визия, стратегия и действителни дейности “, съобщи Радев. И добави, че „ това криене зад Украйна може да работи, само че за известно време “

„ Криейки се зад Украйна ръководещата коалиция от ден на ден отстъпва от редица значими европейски полезности – върховенството на правото, а не неговото тъпчене, битка с корупцията, а не нейната протекция, бистрота, а нед задкулисие, независимост на словото, а не цензура. Повишаване на стандарта и качеството на живот на хората, а не тяхното плячкосване. И доста значимо – отговорност пред гласоподавателя, а не в негов ущърб “, сподели още президентът.

Той участва на възпоменателната гала на Летище Бургас във връзка 11 година от атентата на летището на 18 юли 2012 година, при който починаха петима израелци и българския водач Мустафа Кьосев.

И тази година родственици на починалите пристигнаха, с цел да се поклонят пред мемориала, повдигнат в тяхна памет на мястото на гърмежа./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР