Има много начини да накарате хората да се държат по

...
Има много начини да накарате хората да се държат по
Коментари Харесай

11 психологически трика, за да накарате хората да направят това, което искате

Има доста способи да накарате хората да се държат по метода, по който желаете от тях - без въобще да схванат, че сте вие сте ги убедили, написа Business Insider

Независимо дали желаете хората да ви харесват, или да се съгласят с вас, или да купуват продуктите ви, използвайте тези техники, с цел да се чувствате по-силни във всекидневните си взаимоотношения. 

1. Ако от два продукта желаете да продадете по-скъпия, направете го по-привлекателен, като го сравните с трети - който е на същата цена, само че е по-малко ефикасен. Единствената функционалност на този трети артикул е да направи това, което желаете да продадете, по-желано.

2. Ако би трябвало да се пазарите с някого, поканете го на кафе, а не в офиса. Служебната атмосфера подтиква хората към по-егоистично и нападателно държание.

3. Помогнете на някого да реализира своите цели, с цел да ви върне услугата след това.

4. Копирайте придвижванията на отсрещния човек, с цел да го накарате да ви хареса. Правете го дискретно, като постепенно приемате същата позиция на тялото - другият няма да обърне внимание на това, само че ще се почувства по-добре с вас.

5. Говорете бързо, с цел да накарате съперника си да се съгласи с вас. Ако отсрещната страна е несъгласна с ваш, говорете бързо, с цел да има по-малко време да обработи това, което сте споделили. Ако се съгласява с вас, говорете постепенно, с цел да има време да оцени посланието ви.

6. Създайте комплициране, с цел да накарате хората да създадат това, което желаете от тях. Вместо да кажете на хората, че продавате 8 картички за три $, кажете им, че костват 300 пенса, " което е договорка ". Хората ще се разсеят, до момента в който пресмятат какъв брой са 300 пенса и ще одобряват офертата като преференциална.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР