Има много идеи за това какво или кой е Дявола,

...
Има много идеи за това какво или кой е Дявола,
Коментари Харесай

Заблудите за Сатаната, създадени от поп културата

Има доста хрумвания за това какво или кой е Дявола, даже и измежду вярващите. Броят на другите източници и преводи е довел до доста несъответствия, клюки и догатки, свързани с Принца на мрака.

Най-много от тези неясноти обаче са привнесени от актуалната поп просвета и най-много киното. Причината е, че днешните хора обичат да бъдат плашени, а киностудията се възползват с цялостна мяра от това, плашейки ги с религиозните и естествени им страхове. Ето и заблудите за Сатаната, основани от поп културата.

Църквата на Сатаната не уважава Дявола

По последни изследвания Църквата на Сатаната е една от най-бързо разрастващите се религии в Съединени американски щати. Въпреки това към момента битува вярването, че тя уважава Дявола. Истината е, че акцентът в това поверие е, че не съществува Сатана като персона. Те го почитат като метафора на своята религия в силата на земните неща и против фанатизма на другите религии, почитащи, съгласно сатанистите, измислени неща.

Числото на Звяра не е 666

Въпреки че в доста филми и рекламни постери на хеви метъл банди 666 се счита за цифрата на Дявола, истината е друга. Археологически изследвания демонстрират, че тази неправилност съществува още от 6 век. Истинското число на звяра е 616. Грешката се е получила от преведени на гръцки пергаменти, писани на антична форма на иврит.

 Сатаната

Луцифер не е другото име за Сатаната

Пореден образец какъв брой комплициран език е староеврейският е наложилото се мнение, че Луцифер е другото име на Сатаната. Единственото споменаване на това име в Библията е в Исая 14:12 в стиха: Как си паднал от небето, ти, Луцифер, сине на зората! Как са си отсечен до земята, ти, който поваляше народите. Истината е, че Луцифер е бил цар на Вавилонската империя, провел преследвания против израелтяните и паднал заради това от власт. Истинското име на владетеля било Хелал, само че римските летописци му дали по-римско звучене.

Символите на Сатаната са относително нови

Пентаграмът и дяволът с глава на коза са облици, появили се във френски окултни книги надлежно през 1894 и 1924 година. Те са харесани обаче от кино режисьорите и употребявани във филмите. Създава се мнение, че те са антични, само че истината е друга.

Сатаната не е цар на Ада

Според античните ръкописи Сатаната не е държател на подземното царство, а таман противоположната – Адът е неговият безконечен затвор.

Сатаната не живее в Ада, а в…Турция

Според Библията Сатаната не живее в Ада, а на Земята. Ходи измежду хората и ги изкушава. Книгата Откровение даже твърди, че в град Пергам (руините му са в днешна Турция), се намира неговият престол и той живее там. Според откриватели това се дължи на обстоятелството, че в Пергам се е намирало едно от чудесата на света – Великия олтар на Зевс, като трона, на който бил седнал гръцкият господ, е съпоставен с престола на дявола.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР