Има много голяма вероятност в света да започнат нови търговски

...
Има много голяма вероятност в света да започнат нови търговски
Коментари Харесай

Германският министър на икономиката предупреди за риск от нови търговски войни в света

Има доста огромна възможност в света да стартират нови търговски войни. Това предизвести министърът на стопанската система на Федерална Република Германия Роберт Хабек в границите на тирада на Световния стопански конгрес в Давос, предава Bloomberg

Хабек счита риска от нови войни за доста висок, изключително откакто на фона на световната неустойчивост страните обръщат внимание " директно на себе си ". По думите му някои страни са поели по пътя на " изолацията или борбата ", а Китай " през последните години организира доста нападателна политика ".

" Ако други страни в Европа или Северна и Южна Америка изберат същото, тогава няма да можем да решим международните проблеми ", предизвести немският министър. 

Испанският министър председател Педро Санчес на собствен ред съобщи, че Европейският съюз би трябвало да договаря със Съединени американски щати, с цел да избегне комерсиална война. Той разяснява още, че Европейски Съюз би трябвало да реформира ограниченията за държавна поддръжка за индустрията, по-специално посредством понижаване на бюрократичните бариери.

През август 2022 година президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа Закона за понижаване на инфлацията, който планува по-специално данъчни тласъци за индустриалните компании и представителите на " зеления " енергиен бранш в Северна Америка. Това сътвори напрежение сред Съединени американски щати и Европейски Съюз.  Франция насочи обвинявания против Вашингтон, че организира индустриална политика в " китайски жанр ", който дискриминира неамериканските компании. Управляващите в Париж се заканиха да стартират произвеждане в Световната комерсиална организация във връзка със закона.

В края на септември The Wall Street Journal заяви, че европейските производители, изправени пред скок в цените на силата, реалокират интервенциите си в Съединени американски щати, надявайки се да се възползват както от по-голямата непоклатимост на американския енергиен пазар, по този начин и от държавните тласъци. Експертите предизвестяват за опцията за нова вълна на деиндустриализация в Европа в изискванията на внезапни съмнения в цените на силата и непрекъснати проблеми във веригите за доставки.

През януари Международният валутен фонд разгласява изследване, в което се твърди, че утежняването на интернационалното съдействие и търговията може да се отрази отрицателно на темпа на напредък на международната стопанска система, засягайки най-много най-бедните страни. Експертите на фонда означиха, че международната търговия е съществено наранена от пандемията от ковид и събитията в Украйна, макар обстоятелството, че към този момент е почнала да се възвръща от международната финансова рецесия от 2008 година, както и от излизането на Англия от Европейски Съюз и комерсиалната война на Съединени американски щати с Китай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР