Има много българи, които живеят и работят в чужбина и

...
Има много българи, които живеят и работят в чужбина и
Коментари Харесай

Българите сме в топ 10 в Европа по брой собствени жилища

Има доста българи, които живеят и работят в чужбина и желаят да придобият жилищна благосъстоятелност за бъдещи потребности – за тази наклонност съобщи председателят на Националното съдружие " Недвижими парцели " Добромир Ганев. Той посочи, че българите сме в топ 10 в Европа по брой лични жилища.

По думите на Ганев за 2022 година имотните покупко-продажби у нас са били 242 000 покупко-продажби. За тази година е бил регистриран лек спад в размера от покупко-продажби в първото тримесечие, само че през май и юни търсенето се е успокоило.

Относно статистиката за броя на необитаемите парцели в страната Добромир Ганев посочи, че те не са " пустеещи ". Според него това не е феномен за България и мнозина резервират своите спестявания посредством придобиване на подобен вид парцели. Той подчертава и върху демографската рецесия.

" 2021 и 2022 са били рекордни като размер на имотните покупко-продажби поради желанието на огромна част от българите да придобият втори дом в по-малки общини или ваканционен вид благосъстоятелност в морски или планински курорти ", акцентира още Ганев, представен от БНР.

" Това беше феномен, който следим за първи път в последните 30 години ", добави гостът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР