Има ли място блокчейн технологията в публичния сектор у нас?

...
Има ли място блокчейн технологията в публичния сектор у нас?
Коментари Харесай

Има ли място блокчейн технологията в публичния сектор у нас

Има ли място блокчейн технологията в обществения бранш у нас? Технологията, която стои зад криптовалутите и към този момент навлиза в така наречен умни контракти, може да върне доверието в това къде да вземем за пример ни отиват налозите, само че от скорошна полемика стана ясно, че макар оптимистичните очаквания за използване на новите технологии в обществените връзки, в България това към този момент е единствено фантазия.
Два образеца от Грузия и Индия дава Райна Стамболийска , откривател, съветник и създател в областите на киберсигурността и етичното хакерство.

Въвеждането на блокчейн в Индия е улеснило подаването на документи в обществените институции и даже в банките , а кадастралната регистрация на поземлените имущества в Грузия се е съкратила от три дни до няколко минути :

" Има доста разнообразни приложения във Англия, в разнообразни африкански страни и просто намираме, че е нещо, което е извънредно сензитивно за хората. Знаем защо става въпрос в България. Предлагаме ясни начала, по които тази услуга да се ръководи и в действителност има някакво тъждество в присъединяване на другите хора, които са включени в тези услуги ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Добромир Видев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР