Има ли интерес зад освобождаването на шефката на Автомагистрали? Този

...
Има ли интерес зад освобождаването на шефката на Автомагистрали? Този
Коментари Харесай

Бившата шефка на Автомагистрали посочи ново име в безкрайната серия за пътното строителство

Има ли интерес зад освобождението на шефката на " Автомагистрали "? Този въпрос излезе след изявлението на Десислава Христова в Студио Actualno. Тогава тя заподозря, че е споменаването от нейна страна на името на компанията " ДЛВ " като облагодетелствана от пътното строителство пред новия районен министър Гроздан Караджов може да е повлияло на отстраняването ѝ.

С компанията е обвързван сегашния началник на АПИ и някогашен народен представител от " ИТН " – Тодор Василев. Той излезе в ефира на Нова телевизия като финансов управител на ДЛВ, след абсурден случай с разтекъл се асфалт в София.
Гроздан Караджов отговори за какво е уволнена шефката на " Автомагистрали "
Защо беше освободена от поста изпълнителен шеф на " Автомагистрали " Десислава Христова? На този въпрос на някогашния районен и зам.-...
Прочети повече
ДЛВ ЕООД е относително незнайно сдружение. То е благосъстоятелност на Станислав Добрев Любомиров. През 2016 година компанията на Слави Трифонов " Седем Осми " продава сдружението си " Портос С 2016 " с апортирани в него парцели в комплекса " Делта Хил " на компания " Инмат " ЕООД, чийто шеф е Станислав Добрев. 

Според материал на в. " Сега ", ДЛВ е измежду компаниите с контракт с " Автомагистрали ", в който проличава една от най-големите разлики сред контрактувано заплащане и действителна стойност на строителните действия. Примерът е договорът за подсилване на свлачището по републикански път " Кула-Грамада-Срацирово ". При действителното му планиране се оказва, че цената на строително-ремонтните действия въобще не се приближава до прогнозната, която е 7,2 млн. лева Разходите за строително-ремонтни действия по определения вид за подсилване на свлачището на първи стадий от осъществяване на дейностите възлизат на 310 985 лева, а с втори промеждутъчен стадий окончателните разноски за подсилване стават 388 076 лева Това е 18 пъти по-ниско от прогнозната стойност и доста под сумата, платена предплатено за осъществяването на контракта.

Именно от позиция " необяснимо оскъпяване " Христова споделя, че желала с нейния екип да продължи проверката, такива планове (що се касае до свлачища) да бъдат изтеглени и обновени.

Но Десислава Христова уточни пред Actualno.com и още една компания, чийто интерес може да стои зад отстраняването ѝ. Става въпрос за компанията " Джамбо 33 ". По думите ѝ, тя коментирала с инженерите в " Автомагистрали " и с другия изпълнителен шеф на сдружението по нейно време (Иван Станчев, също освободен) дали всички компании имат съответните документи, категории и разрешителни да извършват съответните действия. " Тогава получих отговор, че в случай че за двата линейни обекта - " Хемус " и " Видин - Ботевград ", всички снабдители имат документи, то " Джамбо 33 " няма да може (или ще възникне проблем) с нейните категории и по нейните контракти с " Автомагистрали ". Така и не получих публична информация от инженерите, заради стечението на събитията с отстраняването ми ", твърди Христова пред Actualno.com.
Човекът, подал сигнала против шефката на " Автомагистрали ": Сбогом и различен път да слушаш
Николай Едрев, подал сигнала против някогашната шефка на “Автомгистрали ” Десислава Христова, отговори на обвиняванията й. В първот...
Прочети повече
Сравнително до неотдавна " Джамбо 33 " е било еднолична благосъстоятелност на Тодор Джамбазов от Велико Търново, само че през януари 2020 година половината дялове са продадени на " Фючър Капитал Естейт ", а като нов шеф, с изключение на Джамбазов, е вписан Божидар Йорданов Василев.

Статия на " Капитал " свързва " Джамбо 33 " с Движение за права и свободи. Строителната компания е записана от дълго време и е изпълнявала дребни публични поръчки в района на Велико Търново и Горна Оряховица. Според материала, 50% от дяловете ѝ купува компания, близка до някогашния народен представител от Движение за права и свободи Камен Костадинов. " И внезапно на " Джамбо 33 " стартира да му върви ", написа медията.

Съгласно материала, горнооряховската компания съвсем незабавно получава от държавната компания " Автомагистрали " 40 милиона лв.. Не е ясно тъкмо защо, нито по какъв начин е изработен изборът, се твърди още в публикацията.

Припомняме, че одитът на Сметната палата удостовери подозренията, че държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД (АМ ЕАД) е употребявано като разпределителна станция за обществените средства за създаване и поддръжка на автомагистрали с явната цел да се заобиколи процедурата за публични поръчки. Това е станало посредством погрешно използване на изключението за така наречен " инхаус възлагане " на публични поръчки от Агенция Пътна инфраструктура (АПИ). Поради това, че Автомагистрала ЕАД не попада в обсега на обществените или секторни възложители по Закона за публичните поръчки (ЗОП), външните реализатори на сдружението са избирани без осъществяване на публични поръчки, а по вътрешен ред и правила, които не обезпечават условия за обществен, транспарантен и учреден на ясни критерии конкурентен асортимент, заключава Сметната палата.
Има ли финансов интерес зад освобождението на шефката на " Автомагистрали " - причините на Десислава Христова (ВИДЕО)
" Никой не ми сподели претекстовете за моето освобождение. Такива не са написани и в протокола за освобождение, нито съм потърсена за диалог...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР