Има книги, чието влияние върху читателите е далеч по-интересно от

...
Има книги, чието влияние върху читателите е далеч по-интересно от
Коментари Харесай

Джейн Фонда е 50 нюанса по-забавна

Има книги, чието въздействие върху читателите е надалеч по-интересно от самото им наличие. „ 50 нюанса сиво “ и останалите членове на еротичната поредност на Е. Л. Джеймс са точно такива образци. Ето за какво появяването на заглавие като „ Книга за възрастни “ си е същински празник за Холивуд. Премиерната лента не търси резултата на блокбастъра, не се прицелва в продължения. Вместо това се концентрира върху комичните обстановки, в които е изпадала всяка дама, разгърнала най-малко един път 50-те нюанса на Джеймс. Като да вземем за пример нескопосаните опити да прикрие, че чете сходна „ творба “.

„ Книга за възрастни “ таргетира същите тези хора, които и са в прицел и на еротичните книги – самотните дами, чиито деца са отлетели от родната стряха. В епицентъра на събитията попада читателски клуб, представителките на който занапред отначало преоткриват тайните на либидото, с помощта на „ 50-те нюанса “.

В ролята на просветник влиза Джейн Фонда, а измежду останалите членки на мини обществото са не по-малко одобрените актриси Даян Кийтън, Кандис Берген и Мери Стийнбъргън.

Въпреки звездния каст, не чакаме „ Книга за възрастни “ да се изкачи до върха на боксофиса. И въпреки всичко сме радостни от обстоятелството, че измежду плеядата от супергерои, антигерои (както назоваха Дедпул доскоро) и междузвездни престрелки, сходна комедия намира и своя път към огромния екран. Безспорно, очарованието й е в достоверността, която ни кара да се замислим за какво трябваше да изтърпим и няколкото напъна на другояче нелошите артисти Дакота Джонсън и Джейми Дорнън да ни показват „ 50-те нюанса “, като една сходна лента би направила същото, и то – много по-реалистично. Без непотребни клишета.

„ Книга за възрастни “ е специфична за Холивуд и с друго – лентата е измежду дребното модерни продукции, в които „ тежката задача “ просто да наподобяват красиви и очарователни на огромния екран в действителност се пада на мъжете. Това, несъмнено, е в цялостен синхрон с настроенията оттатък океана, пък и освен, за въздигането на дамата на фундамент. Предвид, че не чакаме доста мъже да се впуснат с неспокойствие към киносалона, с цел да изгледат „ Книга за възрастни “, решението на режисьора Бил Холдерман наподобява повече от съответно.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР