Има живот в правителството, защото интересите са споделени. Бойко Борисов

...
Има живот в правителството, защото интересите са споделени. Бойко Борисов
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Отваря се ниша за нов политически проект

" Има живот в държавното управление, тъй като ползите са споделени. Бойко Борисов има интерес да остане ненарушим по-дълго. Асен Василев има интерес да развие своята финансова философия, на която държи. Архитектът на тази сглобка - Христо Иванов, има интерес от правосъдна промяна. Тоест, техните ползи се синхронизират. Но това не значи, че кабинетът не може да падне на следващия ден. Виждали сме надалеч по-стабилни неща да се срутват надалеч по-бързо. На прибежки и с кавги могат да оцеляват. Караниците са значими, с цел да запазят идентичността си ".

Това сподели БНР социологът и политически анализатор Първан Симеонов.

И добави, че държавното управление не може да прави огромен размах, тъй като липсва ясно болшинство, а в такива моменти властта се договаря:

" Това е късмет за решения. Мнозинство на едни или други щеше да даде измамлив комфорт да вършат внезапни придвижвания, а такива българското общество не желае. Ние сме уравновесено общество, надалеч от крайностите. На такова общество отива ръководство, в което има и двете съставки - и доста бурни реформатори, и скептични балкански консерватори ".

В предаването " Неделя 150 " Симеонов уточни, че има ниша, която Българска социалистическа партия може да заеме, откакто сред " Възраждане " и всички останали се отваря дупка.

" Правителството потегля в доста атлантическа посока, " Възраждане " тегли в противоположната. И за уравновесения българин се отваря ниша за нов план. Не знам дали Българска социалистическа партия може да заеме тази ниша... " Възраждане " остава Опозицията. Слонът в стаята, който всички се вършат, че не виждат, е техният референдум. Ако се вършат, че не виждат този референдум, това ще провокира следващи политически бонуси за " Възраждане " и благосклонност към подписите на половин милион българи, които някой се прави, че не вижда. Големият проблем на демократичните сили в България е, че леко са ужасени от резултата на демокрацията, за която се застъпваха ".

Според анализатора Движение за права и свободи - като представител на етническа група, има своята блокираща квота във всяко едно решение и забележим интерес в правосъдната система, по тази причина Движението няма по какъв начин да бъде заобиколено.

По думите му зараждащата се генерална съпротива на западния мейнстрийм роман е притеснителна.

" Начинът не е да лепиш табелка с надпис " Тези настроения не са добре пристигнали ", тъй като те са тук. Начинът е да им измислиш смислена конкуренция, смислени и умерени хрумвания. Започва да се заражда генерална съпротива на всичко и на всички. Вместо да изолираме тези хора, би трябвало да им приказваме ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР