Има известен превес в обществените нагласи на позицията в подкрепа

...
Има известен превес в обществените нагласи на позицията в подкрепа
Коментари Харесай

Повечето българи предпочитат зимно часово време

Има прочут превес в публичните настройки на позицията в поддръжка на зимното часово време като непрекъснато в страната ни, установяват от " Екзакта рисърч груп " въз основата на национално представително изследване, направено от 28 септември до 5 октомври измежду 1000 души в 125 гнезда в 92 обитаеми места. То е направено, откакто Европейската комисия предложи от идната година да отпадне сезонната промяна на часовото време и всяка от държавите-членки на Европейски Съюз да реши кое време ще ползва като непрекъснато - лятното или зимното.

Според данните 48% от интервюираните избират зимното часово време да се одобри като непрекъснато в България, а 32 на 100 желаят лятното. Една пета от интервюираните нямат мнение по въпроса. Най-често без мнение са младите българи на възраст под 30 години.

Привържениците на позицията зимното часово време да бъде непрекъснато у нас са по-често дами, хора на възраст над 59 години и поданици на провинцията. В изгода на избора на лятното часово време за непрекъснато се изричат по-често хора на възраст сред 30 и 40 години, високообразовани и поданици на столицата.

 Обсъждат разновидности за нови часови зони в Европа Виж още Обсъждат разновидности за нови часови зони в Европа
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР