Има изписани толкова много материали за етеричните масла – техният

...
Има изписани толкова много материали за етеричните масла – техният
Коментари Харесай

Етеричните масла - приложение у дома

Има изписани толкоз доста материали за етеричните масла – техният генезис, функционалности, предопределение, потребни свойства, типове. Те се все по-популярни и влизат самоуверено и в домовете ни. Как можем да се възползваме от уханията на етеричните масла в дома?

Важно е да знаем, че етеричните масла би трябвало да са натурални, а не синтетични (изкуствени) и да бъдат купувани от тествани източници. Натуралните масла са извлечени от живи растения посредством водно–парна филтрация и имат извънредно висока непорочност, поради непокътнатите в тях дейни субстанции и съсредоточената витална мощ на природата и нямат никакъв химически смес.

Употреба на натуралните етерични масла в дома:

За здравето на цялото семейство. Няма прекрасен и комфортен дом, в случай че жителите му не са здрави. Ароматерапията е потвърдено средство в битката с вирусите. Но вместо да лекувате членовете на фамилията поотделно, можете да се лекувате всички дружно с арома лампа, да вземем за пример. Друга сходна концепция е да капнете няколко капки масло в порцеланов, стъклен или глинен съд, в който сте налели вода преди този момент и да го поставите върху затоплена повърхнина – печка, нагревател, или след готвене, когато котлонът е още топъл. Така ароматната примес последователно ще се изпарява и ще филтрира въздуха, насищайки го с благовоние. Това е и превъзходен метод да поддържате влагата в помещението. Всички знаем какъв брой нездравословен е сухият въздух. Подходящи масла са, бор, лимонова трева.

Етеричните масла - идеалните ароматизатори за дома. Все отново нали това е главното им качество - да ухаят. В стаи, дрешници, скринове, чекмеджета - на всички места в дома. Идеите тук са толкоз доста и всичките са изобретателни и красиви. Спокойно можете да отделите малко време, с цел да си изработите сами и то напълно елементарно най-разнообразни ароматизатори за вашия дом. Можете просто да капвате през няколко дни по няколко капки от ваш обичан мирис върху памуче и да го държите в дрешниците, дрешниците и шкафовете си. Така ще прогоните и молците.

Друг вид е да си извършите дребна памучна или ленена торбичка, да я напълните със сухи цветя или остарели потпури и върху тях да накапете обичаното си етерично масло. Същата работа правят и купените транспарантни торбички за бижута. Подходящи са всички ваши обичани аромати - ът има фино нежно благоухание, лавандулата е успокоителна, канелата подухва мисли за топлота и уют, и са чувствени и усилват романтиката.

. На тази възглавничка можем да капваме и 1-2 капки етерично масло от лавандула, щом билката спре да ухае.



Декорация за дома и етеричните масла. Ценителите на ръчно правената украса могат да съчетаят заниманието си с изгодите от та.

Домашни потпури с етерично масло

Вземете плетен незначителен кош, от тези, които са подобаващи за украса. Ако е от ратан или тръстика, може да го напълните с шишарки, сухи цветя, канелени пръчици, орехи, жълъди и какъвто подарък от природата ви хрумне. А може и транспарантен стъклен съд – за основа насипете няколко пръста чист пясък, подредете няколко мидички, охлюви, рапанчета, морски звезди. В двата случая наложително би трябвало да има текстилно парче от естествена материя, върху която да капвате етерично масло. Добре е съда да има необятна отвор, с цел да се изпарява етеричното масло добре. Така можем да си създадем една чудесна украса, която да внесе малко романтика и есенно или лятно въодушевление в дома, зависи какви материали употребяваме.

Поставете съда с потпурите на някой рафт, етажерка, секция или на холната масичка и капвайте през няколко дни по 3-4 капки етерично масло. Това работи отпускащо на сетивата, успокоява мозъчната активност, основава уют и домакински комфорт и ви подготвя към отдих и отмора. С две думи - лишава напрежението.

Капнете 2-3 капки върху филтъра на прахосмукачката преди да започнете да чистите с нея. Ще усетите по какъв начин въздухът се насища с прелестен мирис по време на почистването, а в случай че я държите в килер, като я приберете там, сигурно ще ви направи усещане, че най-малко няколко дни тя ще ароматизира и него самия.

Етеричните масла и чистотата на дома. Когато чистим, постоянно можем да употребяваме етерични масла освен за ароматизиране, само че и за дейно почистване. Етеричните масла имат дезинфекционен резултат и те могат да бъдат добавка на всеки домашно подготвен препарат за почистване. Във всяко от, можем да капваме от " по-свежите " масла - цитрусните, евкалипт, бял бор, здравец.

Етеричните масла могат да се употребяват и като средство за енергийно филтриране на пространството и зареждането му с благотворна сила, настояват фън шуй експертите. Подходящи са маслата от розмарин, лавандула, босилек, само че за българите се предлагат роза и здравец. След посетители или сбирки, празници, когато идват доста хора в дома ви, разтворете необятно прозорците и запалете арома лампа с някое от тези масла. Обиколете с нея из всички стаи и ъгълчета. Затворете прозорците и оставете лампата да си работи.

Не забравяйте, че етеричните масла са мощно летливи. Затова е добре на всеки няколко дни да капвате по няколко нови капки в своите собственоръчно направени домашни ароматизатори и да освежавате уханието. Някои от тях имат противопоказния за бременни, дребни деца и при някои положения, информирайте се, преди да наситите дома си с техния мирис.

Ако смяташ, че тази публикация ще е потребна и забавна за други хора, ще се радваме да я споделиш.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР