Има изключително много ползи от протеина на прах. Той може

...
Има изключително много ползи от протеина на прах. Той може
Коментари Харесай

Протеиновият шейк всъщност може да ви причини акне

Има извънредно доста изгоди от протеина на прахуляк. Той може да ви помогне да отслабнете и да изградите мускули, като в същото време е превъзходен метод да добавите протеин към съвсем всяко хранене (дори и десерта).

За страдание обаче не живеем във приказен филм и не съществуват единствено и само потребни неща. Всеки артикул има и своите странични резултати. Протеинът не прави изключение.

Дерматолози сигнализират, че се вижда стремглаво увеличение на случаите на акне измежду дами, които пият шейкове и коктейли, напоени със суроватъчен протеин.

Има и някои проучвания, които поддържат това изказване. Данните показват, че суроватъчният протеин по-добре контролира андрогенните хормони, като тестостерон, стимулирайки по този метод непотребното произвеждане на себум.

Какво тъкмо е акнето?

На кожата ви има дребни пролуки, наречени пори, които могат да се блокират от масло, бактерии, мъртви кожни кафези и нечистотия. Когато това се случи, върху кожата се образува пъпка. Ако кожата ви е неведнъж наранена от това положение, може да имате акне.

 акне

Акнето е най-често срещаното положение на кожата. Въпреки че то не е животозастрашаващо, може да бъде мъчително, изключително когато е тежко. То също може да аргументи прочувствен дистрес. Акнето, което се появява на лицето ви, може да повлияе на вашето самочувствие и с течение на времето може да аргументи трайни физически белези.

Какво общо обаче имат протеиновият шейк и акнето?

Шейкът съдържа млечни артикули – без значение дали в протеиновия си прахуляк или в случай че употребявате действителното мляко като смесител. Това може да накара лицето ви да се покрие с пъпки. Млякото съдържа два протеина – казеин и суроватка. Това са протеините, които се срещат много постоянно в доста протеинови прахове.

Суроватката е главният провинен. Тя усилва производството на хормон, наименуван инсулиноподобен растежен фактор 1, или IGF-1. Инсулинът усилва производството на себум, което е обвързвано с развиването на акне.

Той също може да провокира производството на андрогени или хормони, които работят посредством свръхстимулиране на маслени жлези. Това може да запуши порите, което да докара до поява на пъпки.

Ако добавяте обезмаслено мляко, това може да усложните казуса, който към този момент получавате със суроватъчните и казеиновите протеини. Обезмасленото мляко съдържа спомагателни млечни протеини спрямо елементарното, които се прибавят за възстановяване на неговия усет и компактност. То в действителност съдържа най-голямо количество млечни протеини, като с това компенсира по-ниското наличие на мазнини.

Дерматолозите предлагат при появяването на акне да намалите протеиновите шейкове и даже въобще да ги спрете за прочут интервал от време, до момента в който обривът не изчезне. Също по този начин можете да опитате заместители на суроватъчния протеин като грахов, конопен или протеин от колаген.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР