Има информация, че Русия нанася ракетни удари по Украйна, засега

...
Има информация, че Русия нанася ракетни удари по Украйна, засега
Коментари Харесай

Българин в Украйна: Не вярвахме, че Путин ще атакува, ще обстрелва хора

Има информация, че Русия нанася ракетни удари по Украйна, към този момент няма данни за вредите и дали има жертви, сподели българинът Иван Деянов, който се намира в град наоколо до Днепър.

" Никой не очакваше да се случи през днешния ден... Не вярвахме, че Путин ще стреля по украинското население, не се сме си го представяли ", уточни той.

Обявена е военна готовност, само че Деянов няма да бъде свикан, тъй като е български жител. Много хора към него обаче се готвят да пазят родината си и се въоръжават.

Иван счита да напусне допустимо най-бързо със фамилията си Украйна и да пристигна в България.

Понеже въздушното пространство на Украйна към този момент е затворено за цивилни полети, той ще пътува с кола към Полша и оттова през Румъния към България.

Всички български жители в Украйна могат да се извърнат за помощ за тяхната евакуация, разгласи пред bTV външният министър Теодора Генчовска, която настоя, че България има проект за евакуацията им.

Генчовска добави, че анулира пътуването си за Украйна, където трябваше да организира диалози с украинските управляващи дружно с външните министри на Литва, Латвия и Естония и задача на ОССЕ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР