Има и по-тежки ограничителни мерки, от тези, които в момента

...
Има и по-тежки ограничителни мерки, от тези, които в момента
Коментари Харесай

Вицепремиерът Томислав Дончев: Ако се наложи, ще се въведе пълна карантина

Има и по-тежки ограничаващи ограничения, от тези, които сега са наложени у нас. Ако обстановката го допуска щабът може да предложи на държавното управление въвеждане на още по-тежки ограничения.
Те са тотална карантина за рисковите групи, които са възрастни хора и тези с хронични болести или стягане на още повече на режима за излизане от у дома - единствено с декларация, разгласи вицепремиерът Томислав Дончев.
От десетина дни към този момент създаваме електронна система, която се употребява от полицията и от чиновниците на РЗИ, която разрешава да се автоматизират процесите, свързани с търсене на карантинирани. Съвсем скоро в границите на седмицата ще представим система, която е налична за жителите. С нея, в случай че те имат признаци, ще могат да ревизират дали са били контактни с някое инфектирано лице. Така че има благоприятни условия. Може да се направи тази система за надзор като приложение на мобилния телефон, уточни Дончев.
Системата е съвсем подготвена и евентуално още в четвъртък ще я представим на всички консуматори. А ограниченията са вероятни, те са планувани, само че не са задействани, изясни той.
Напълно допустимо е по опита на други страни хората да могат да излизат в избран периметър единствено. Основното в тези ограничения е да се обясни повода за излизането. Тя би трябвало да е обвързвана с посещаване на аптека, магазин, работа, изясни Дончев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР