Има голяма заплаха, живеем с нея от 8 години, коментира

...
Има голяма заплаха, живеем с нея от 8 години, коментира
Коментари Харесай

Конфликтът Русия-НАТО през погледа на бесарабска българка в Украйна


Има огромна опасност, живеем с нея от 8 години, разяснява бесарабската българка Таня Станева от Киев в предаването „ Тази заран “ за рецесията в Украйна.

„ Всеки дин непрестанно преглеждаме новините и всеки се преценява какво да прави със личните си проекти. Тези, които имат села, отиват на село “, споделя Таня.

„ Имам другари, които не могат да тръгнат от Киев, те приказват по какъв начин да наемат убежища и къде могат да се скрият. Много страшни диалози вървят тези дни “, показва още българката.

По думите й обаче, в Бесарабия е умерено. „ Българите са доста миролюбиви и доста работни, от доста работа може и да не виждат, че някъде нещо се случва “, отбелязва тя.

Всички нейни другари са с приготвени документи и багаж за евакуация, само че тя се надява, че дребните обитаеми места ще останат незасегнати от възможен спор.

„ В огромните градове обаче има молба дамите и децата да изоставен и то колкото може по-рано, с цел да няма блокади и запушване. Когато нещо стане, е по-добре да останеш там, където си “, показва Таня.

Тя означи, че през вчерашния ден от летището са тръгнали доста самолети и е било доста натоварено.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР