Има фундаментална неравнопоставеност между гражданите и властта. В нея гражданите

...
Има фундаментална неравнопоставеност между гражданите и властта. В нея гражданите
Коментари Харесай

Мария Спирова от Оксфорд: МВР паникьоса обществото с действията по убийството на Виктория

Има фундаментална неравнопоставеност сред жителите и властта. В нея жителите постоянно могат да изискват повече от властта, в сравнение с тя от тях. Ние сме сложени в обстановка, в която основанията за генерално съмнение към методите, работата и информационните тактики на Министерство на вътрешните работи са доста положителни.
В този смисъл фактът, че имаме обстановка, в която Министерство на вътрешните работи и държавното управление в лицето на Бойко Борисов сега нападателно показва обидата си към една социална присъда, която без подозрение е заслужило, не оказва помощ на обстановката. Това сподели Мария Спирова, която живее и работи в Оксфорд, във връзка реакциите по случая с убийството на Виктория Маринова.

Според нея, Министерство на вътрешните работи е „ паникьосало обществото “ с дейностите си. Главният прокурор също няма „ известност, която вдъхва доверие на обществото “ и по тази причина изпращането му в Русе е било „ по някакъв метод контрапродуктивно “, а е щяло да бъде по-добре в случай че са били оставени да приказват хората, които са работили по самото следствие.

Това, че хората от махалата на Северин са извикали медиите в квартала, съгласно Спирова е обръщение, че не всички в тази група са нарушители: „ Мисля, че това за тях е доста оневинен смут. Виждали сме погроми, виждали сме хора от Министерство на вътрешните работи да насъскват хора по роми. Все отново живеем в обществото, в което живеем и знаем, че това етническо напрежение съществува и мисля, че хората в квартала на Северин са напълно наясно на какъв риск са изложени. Също по този начин е ясно, че като всички човешки същества, когато те са научили за това, са били задоволително, колкото би бил всеки различен жител, с цел да известят полицията “.

Спирова разяснява, че Маринова е 19-ата свиреп убита жена от началото на годината и „ е безумно, че сме стигнали до миг, в който ги броим тези трупове по този метод “:

„ Сега на дневен ред са напъните на Министерство на вътрешните работи да внесе легитимност в направеното до този миг по това следствие, тъй като живеем в обстановка, в която не сме виждали работата на екипа, работил по това ликвидиране. В обществените мрежи се стартира доста нападателно спекулиране с това какво са създали те и какво не са създали, защо ни лъжат. Смятам, че е невероятно да продължим да живеем в тази обстановка, тъй като в случай че в действителност има огромна част от обществото, която счита, че властта ги лъже в 100% от случаите, това е положение сходно на това пред революция. Не можем да останем заклещени в него. Министерство на вътрешните работи е отговорно за публичния ред и за публичното благоденствие и би трябвало да адресира тази обстановка “, сподели още тя пред БНР.

Във Англия медиите са коментирали убийството като обвързано с работата на журналистката поради обострения подтекст в Европейски Съюз след случаите в Малта и Словакия.

„ В този смисъл разликата сред това да имаш 11 години доста дипломатично дефинирани отчети за това, че нищо не помръдва наникъде и има симбиоза сред елементи от правораздавателната и правоохранителна власт и престъпността е едно, а друго е да получиш вест за следващото безусловно съсипващо с бурталността си закононарушение към някой, който е публицист и да не го свържеш с тези неща “.

Събитието идва в миг, в който Европейска комисия и Европейски Съюз осъзнават, че би трябвало да заемат „ един доста по корав звук “ освен с България, само че и с Унгария, Полша и така нататък, показва тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР