Има едно абсолютно недооценяване, игнориране и дори подигравателно отношение по

...
Има едно абсолютно недооценяване, игнориране и дори подигравателно отношение по
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Има едно абсолютно недооценяване по отношение на сигнала за готвена терористична атака

Има едно безусловно недооценяване, игнориране и даже присмехулно отношение във връзка с сигнала за готвена терористична офанзива, подаден от Съединени американски щати. Това сподели някогашният шеф на ДАНС Цветлин Йовчев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той изясни, че съгласно информацията сигналът на американските служби за готвен атентат е бил много съответен. „ В него се показва, че евентуално нападението ще е обвързвано с концерт. Това е много добра тенденция, с цел да планираш и да проведеш съответните мероприятия и да не допуснеш този атентат ", разяснява Йовчев.

Кадрите от мястото на атентата по думите му демонстрират доста недостатъци в сигурността. „ Не може на едно такова място, на което се събират над 6000 души, да нямаш обикновени ограничения за сигурност. Влизат тези хора, изстрелват може би по четири пълнителя, взривяват граната и през това време няма кой да им противодейства. Това значи, че на близо даже не е имало полицейски сили. Определено е имало подценяване на обстановката и ограниченията за сигурност са под всякаква рецензия ", съобщи той.

На всяко публично място, където се събират огромни групи от хора, би трябвало да има проект за противопоставяне на терористични офанзиви. „ Тези проекти би трябвало да са част от общия проект на града и от националния проект. Това го има и в България, и във всяка една страна, която при актуалните условия се е сблъсквала с такива закани, без значение дали са провеждани директно терористични офанзиви, или не. И в този проект би трябвало да бъдат прегледани всички сюжети на терористична офанзива ", изясни Йовчев.

Путин насочва вниманието към Украйна, тъй като в противоположен случай управляващите би трябвало да поемат виновността за допускане на терористичния акт, съобщи някогашният шеф на ДАНС. „ Има две несъстоятелни изказвания, изречени от управляващите. Руският президент сподели, че те са щели да имат прозорец, с цел да преминат украинската граница. Когато има такова изказване, би трябвало да се посочат съответни доказателства. Това значи, че те би трябвало да преминат през зоната, която се управлява от съветските войски и която е под извънредно зорко нахлуване. Няма по какъв начин да се случи това без Русия да спомага за това нещо. Втората теза, която се стартира, е, че те са го направили за пари. Масови убийства досега са осъществявани или от психопати, или от надълбоко индоктринирани хора ", разяснява Йовчев.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР