Има една групичка хора, които се опитват да свалят правителството,

...
Има една групичка хора, които се опитват да свалят правителството,
Коментари Харесай

Премиерът: Има една групичка хора, които се опитват да свалят правителството, защото знаят, че до няколко месеца ще ги хване европрокуратурата

Има една групичка хора, които се пробват да смъкват държавното управление, тъй като знаят, че до няколко месеца ще ги хване европрокуратурата.

Това разяснява пред Нова тв министър председателят Кирил Петков. 

Българското държавно управление сподели, че се оправя с рецесиите. Справихме се с рецесията с Украйна, с газовата рецесия, влизаме в разговор с всички - с работодателите, с транспортните и строителните компании, уточни той пред Нова тв. 

И означи, че чака от 6 до 8 месеца някои от делата на Европейската прокуратура да влязат в действие.

" Много от тях са свързани с предишните управляващи. Те имат 6 до 8 месеца да се опитат да смъкват държавното управление, другояче имат извънредно огромен персонален проблем. Ще употребяват всевъзможни способи ", заяви Кирил Петков.

Според него международната рецесия подвига доста цените на храните и на горивата.

" Мислим невиждано нарастване на пенсиите. Хората с ниски приходи би трябвало да имат облекчение, хората с деца да имат детски добавки. Още в утрешния ден ще се срещна с всички работодатели, имаме с тях дълготрайно решение по отношение на цените на тока, ще забележим дали ще го одобряват. Ако цената на тока е до 225 лв., няма помощи, само че за всеки лев над 225 лв. 85 % от това покачване се покрива от страната ", добави премиерът.

По думите му българската позиция по отношение на РСМ е ясна.

" С Република Северна Македония диалозите не престават, до момента в който не се свърши работа по взаимните сделки - правата на българите в Македония. Очаквам в идващите дни РСМ да направи няколко стъпки - да се сътвори институция, която да дава отговор за езика на омразата ", сподели още Кирил Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР