Има една-единствена гаранция за защита на България от войната -

...
Има една-единствена гаранция за защита на България от войната -
Коментари Харесай

Денков: Има само една гаранция за защита на България

" Има една-единствена гаранция за отбрана на България от войната - нейното присъединяване в Северноатлантическия пакт ". Това сподели пред публицисти в Народното събрание министър председателят акад. Николай Денков. Коментарът му е по повод изказването на президента Румен Радев тази заран, че новото държавно управление тласка България все по-близо до войната. 

" България би трябвало да съблюдава прецизно всички условия, които следват от присъединяване в Северноатлантическия пакт, тъй като тя няма различен по-голям поръчител за своята сигурност ", добави Денков.

" Със промяната на Гешев със Сарафов имаме внезапно отклоняване от тази законодателна стратегия, която бяхме приели. Надявам се да се успокоят пристрастеностите и първите две сили да седнат и да решат по какъв начин да се върнат към законодателната стратегия ", сподели още той.

" Всички заместител – министри са съгласувани с Мария Габриел, тя разисква и с ГЕРБ, тъй че не може да се каже, че те не вземат участие в процеса. Ако фактически Политическа партия решаваше сама какво да прави от дълго време щяхме да сме назначили регионалните шефове. По същата процедура, по която беше формиран Министерски съвет и сме на финалната права със листата за заместител – министри, да продължат и диалозите с търсене на консенсусни лица за избор на регионални шефове ", прикани Денков. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР