Има един тип поведение, от който се нуждаят възрастните в

...
Има един тип поведение, от който се нуждаят възрастните в
Коментари Харесай

Мисли като 5-годишните, ако не харесваш света

Има един вид държание, от който се нуждаят възрастните в работата, с цел да съумяват. Всъщност, те в миналото са го знаели, само че са го не запомнили. Какъв е той? 

Идете в парка или край детската площадка и погледайте няколко минути 5-годишните деца.

Често това е погледът към света и държанието, от които се нуждаем, с цел да рестартираме и да съумеем да сътворяваме още веднъж страхотни акции, креативен планове и нововъведения в бизнеса. 

За какво става дума: 

5-годишните деца имат най-чистото и ярко детско възприятие -  безкрайното любознание към света към вас, напомня изданието Inc.com. Това любознание е съчетано със храброст. 

Тази възраст е един от най-интересните и смислени интервали в израстването на всяко дете. Разпростира се от 3 до 5-6 годишна възраст. Времето минава под знака на безкрайните въпроси за всичко, което детето вижда или до което се допира. Това е времето, в което детското схващане се отваря за света и гълтам знание, прави открития и мисли извънредно ексцентрично, с невероятна скорост.

С годините обаче губим тази дарба. Великите открития се трансформират в всекидневно обграждане. Разстоянието от вдъхновението до рутината става пренебрежимо малко. Толкова доста привикваме с метода, по който живеем и работим, че стопираме да си задаваме въпроси по какъв начин можем да се усъвършенстваме. Губим интерес. 

Това, което можем да създадем, е да се мотивираме да си върнем чувството за чудеса и знания. В множеството случаи, в случай че го създадем, би било " заразно " и за сътрудниците и околните в фамилията. Така можем да възстановим уменията си да измисляме положителни хрумвания за работата след креативен блокаж. 

В началото може да ви е мъчно, защото евентуално сте отвикнали, само че си наложете да размишлявате и преоткривате нещата, които нормално не забелязвате. Има безчет нови дребни неща в ежедневния живот, които бихме могли да променим и подобрим, макар че сме привикнали с предходното състояние. Например, да стартираме да плащаме сметките си през телефона, в случай че не сме до момента. Или да потърсим способи сами да организираме пътуванията си, вместо да се обръщаме към туристически организации. И други, вие сами знаете какви. 

Ако се движите по тези стъпки, ще започнете да ръководите и нови планове, с конкурентни способи и нови технологии - значима стъпка към огромните триумфи.

Отстъпете обратно от това, което ви притиска и забравете за крайните периоди, срещите с екипа и корпоративните политики и помислете по какъв начин децата основават и изобретяват всичко, което желаят, сега, когато го погледнат.

Ето главните характерности в мисленето и държанието на 5-годишните, изброени от блога innovationexcellence.com.

Няма никакви граници . Децата нямат никакви ограничавания във връзка с това по какъв начин мислят или защо мислят. За тях пясъчните кофи се трансформират в крепости, слепените с лепило дървени части - бойни кораби, а една съчка - вълшебна пръчица. Всичко е допустимо. 

Забавлявай се доста. Каквото и да вършат, децата се любуват на процеса. Това, от което изпитват наслаждение, е въображението и лудото пътешестване в него - това за тях е забавляващата част. Да измислиш нещо от нищо просто е огромно развлечение. 

По-добрата концепция е по-важна от дразнението от конкуренцията. 

Да, децата може да бъдат доста конкурентни едно към друго. Те ще съпоставят измислените си светове и " изобретенията " си с тези на връстниците. Но когато една концепция е очевидно по-добра, децата ще изоставят по-лошата концепция за момент и ще приспособят по-добрата. Тогава всичко е наред.

Продължава на идната страница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР