Има един опасен вид мазнини - трансмазнини или хидрогенирани мазнини,

...
Има един опасен вид мазнини - трансмазнини или хидрогенирани мазнини,
Коментари Харесай

Внимание! Консумираме всеки ден тези храни, а те пагубно влияят на здравето ни!

Има един рисков тип мазнини - трансмазнини или хидрогенирани мазнини, които са нездравословни за здравето ни. Наричат с по този начин, тъй като се получават, когато течните мазнини се втвърдят. Към растителното масло от соя, слънчоглед, рапица се прибавя водород. Процесът се назовава хидрогенизация, осведоми " Дарик ". Трансмазнините са трайни и евтини, само че извънредно нездравословни. Те имат химически изменена конструкция и са непознати за нашия организъм, тъй като преди няколко десетилетия не са съществували. Тялото ни не знае по какъв начин да се оправи с тях и по тази причина те предизвикват редица здравословни проблеми. Допринасят за развиването на сърдечно-съдови болести, покачват неприятния холестерол, затрудняват метаболизма.

Избягването им обаче е много сложна задача, защото участват в доста храни.

И това е забавно: Пъпешът избистря тена и лекува анемията - четете още потребни вести на zdrave.to

Най-много от тях се съдържат във fast food храните- пържени картофи, чипсове, бисквити, понички, вафли, подготвени закуски и други Особено нездравословен е маргаринът.

Много от трансмазнините се намират в сладките произведения.

Лекарите предлагат ограничение на размера на трансмазнините, които консумираме – да са по-малко от 1% от общия дневен калориен банкет.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР