Има един голям печеливш на тези избори, той е най-невидимият.

...
Има един голям печеливш на тези избори, той е най-невидимият.
Коментари Харесай

Проф. Анна Кръстева: Големият печеливш на тези избори е президентът


" Има един огромен печеливш на тези избори, той е най-невидимият. Това е президентът Румен Радев . Неговото присъединяване беше по всички вероятни линии - измежду тях е присъединяване му в структурирането на политическата сцена - влиза с нов партиен план на някогашния му министър председател Стефан Янев. Като умел политик той не залагаше на една партия ".  

Това сподели пред БНР политологът проф. Анна Кръстева, учител в Нов български университет. 

И добави, че отговорността за комплицираната обстановка през днешния ден би трябвало да бъде поета от тези, които са свалили предходното държавно управление . 

" Големият абсурд на ГЕРБ е неналичието на съдружен капацитет... Няма лесна рецепта за излизане от задънената улица - по какъв начин ГЕРБ да преодолее изолацията, в която самичък се е сложил ". 

В предаването " Нещо повече " политологът добави, че " да бъдеш съпротива в спешно време е забележителна обстановка , защото всяка рецесия работи против ръководещите, които и да са те ". 

" Затова  ПП явно тласкат някогашните си съдружни сътрудници към същата политика, с цел да отвръщат офертите  на ГЕРБ за коалиция ". Проф. Кръстева прогнозира допустима коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Български напредък ". 

" Политическата сцена е цялостен парадокс. Лявото се изпразни с помощта на Радев и Корнелия Нинова. Там се готви да се вкара нов план на президента, ляв план, лицата към този момент се обговарят. Няма неприятно в това да се появи нов партиен индивид , само че в случай че още веднъж той е напълно инженерен план на президента, ние ще се озовем в президентска република без никаква политическа логичност. Ще бъде заровен политическият плурализъм ".  

По думите ѝ, ако не бъде формирано държавно управление още веднъж, ще продължи завладяването на политическия живот от Румен Радев . 

" Ако още веднъж не се сформира в този момент държавно управление, най-стабилната форма на държавно управление у нас ще стане служебното. Това оказва дълготрайно въздействие върху политическата сцена ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР