Има два типа хора на този свят, когато става въпрос

...
Има два типа хора на този свят, когато става въпрос
Коментари Харесай

Марк Рандолф, който обича да работи здраво. Но обича една среща повече

Има два вида хора на този свят, когато става въпрос за работа и благосъстоятелност на бизнес.     Първите слагат компанията над всичко. Те имат безпределно работно време, съвсем в никакъв случай не си вземат отпуск и дават приоритет на работата пред фамилните връзки, здравето и съвсем всичко останало.   Вторите преглеждат компанията като средство за реализиране на цели. Подобно на първия вид притежатели, те са извънредно запалени по работата си. Но техните цели са другаде.   Марк Рандолф евентуално е вторият вид притежател на бизнес.   В неотдавнашен туит съоснователят на Netflix, първи основен изпълнителен шеф на компанията и създател на That Will Never Work: The Birth of Netflix and the Amazing Life of an Idea хвърли повече светлина върху това по какъв начин неговата философия на работа се разграничава от тази на доста от днешните бизнес водачи.   Работих интензивно, с цел да подкрепям баланс сред живота и кариерата си, написа Рандолф. Това включва процедура, за която той споделя, че е негов приоритет от над 30 години: срещите във вторник със брачната половинка му.   „ Дъжд или слънце, тръгвах тъкмо в 17:00 и прекарах вечерта с най-хубавия си другар... “, написа Рандолф и прибавя, че нищо не е можело да попречи на това. Нито служебна среща, нито конферентен диалог, нито въпрос или молба в последния миг. „ Ако имате да ми кажете нещо във вторник следобяд в 4:55, по-добре ми го кажете на път за паркинга. "  
My definition of success: pic.twitter.com/AdqwcyKMpX
— Marc Randolph (@mbrandolph) January 6, 2023 Целият туит на Рандолф си заслужава да бъде прочетен, само че може да се заключи посредством предпоследното му изречение:   „ Нещото, с което се гордея най-вече в живота си, не са фирмите, които стартирах, а фактът, че съумях да го направя, до момента в който останах женен за същата жена; че децата ми порастват, познавайки ме и (най-доброто, което мога да кажа) харесвайки ме - и че мога да извозвам време в гонене на другите пристрастености в живота си. "   Inc. назова този туит, и по-специално това изречение, майсторски клас за това по какъв начин да постигнете баланс сред професионалния и персоналния живот.    Да управляваш бизнес е мъчно. Особено в просвета, насърчаваща „ хардкор “ работата (по Илон Мъск), недоспиването и приоритизирането на кариерата пред всичко – тъй като, добре, това е належащо, с цел да успееш.

Ако това е пътят, по който вървите като притежатели на бизнес (или даже служители), това е ваш избор.    Но може би в никакъв случай не е било вашата цел. Може би в никакъв случай не сте желали бизнесът да поеме живота ви, а това е просто капан, в който сте попаднали.   Капанът да работите доста дълги дни за продължителни интервали от време, като в същото време излагате здравето си на риск.   Капанът на мултитаскинга или търсенето на решения на бизнес проблеми - до момента в който в същото време се пробвате да говорите с непосредствен другар.
Капанът да пропуснете вечерната си среща, или събитие, обвързвано с децата ви, или други неща, за които казвате, че са значими... само че с дейностите си показвате друго.

Когато напишете своята формулировка за триумф, както го прави Рандолф, вие потвърждавате главните си цели, полезности и правила, изтъквайки нещата, които в действителност обичате, разяснява Inc.    След това можете да употребявате това определение като център, който да ви помогне да фокусирате мислите си, което от своя страна ще повлияе на страстите ви - помагайки ви да работите за това определение за триумф.    Не забравяйте, че вашият бизнес би трябвало да е освен задача, която усъвършенства живота на доста други хора, само че и опция да проектирате живота, който желаете за себе си.   Възможност да живеете живота съгласно вашите условия. Възможност да си вземете почивен ден или даже седмица или две, без да питате никого за позволение.   И най-важното, опция да дадете приоритет на хората и нещата, които са най-важни за вас.   Може би това е видът притежател на бизнес, който желаете да бъдете: човек, който обича да работи крепко. Но обича други неща още повече.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР