Има два пътя на развитие пред коронавируса. Това заяви пред

...
Има два пътя на развитие пред коронавируса. Това заяви пред
Коментари Харесай

Два пътя на развитие имало пред коронавируса

Има два пътя на развиване пред ковид. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR изпълнителният шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване по инфекциозни и паразитни заболявания " Проф. Иван Киров " проф. Татяна Червенякова.

По нейни думи единият е последователно вирусът да понижава и да бъде преместен от други инфекции, които циркулират, а вторият - да остане да съществува дружно с вируси, които са присъщи за есенно-зимния сезон.

" Бяхме в същата обстановка, когато се разигра така наречен свински грип през 2009 година Тогава математическите модели сбъркаха, не е толкоз елементарно да се предвижда ", изясни проф. Червенякова.

Относно взаимния план на български, италиански и испански учени за тънък термометър, измерващ температурата на издишвания въздух като първи симптом за настъпване на затруднения, тя изясни, че задачата е да се управлява издишания въздух при болните с астма.

Проф. Червенякова акцентира, че логото на Българското сдружение по инфекциозни заболявания е " инфекционистите преди крачка от инфекцията ", само че изясни, че това не всеки път се случва.

Тя уточни, че се следят също антителата и клетъчно-медирания имунитет и изрази вяра, че проучването ще даде опция да се преценя риска при контактните пациенти, тъй че те да могат да бъдат приети в болница и следени по-активно.

Относно дезинфектантите, които към този момент работят на основата на наночастици, проф. Червенякова изясни,че те ще могат да се слагат върху повърхности, където има лекарства, а един тънък пласт да ги покрива и да не дава на вирусите да се развъждат.

Тя уточни, че в случай че има нещо, което се развива с бурни темпове, това са противовирусните средства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР