Има два начина за формиране на правителство. Първият е –

...
Има два начина за формиране на правителство. Първият е –
Коментари Харесай

Корнелия ревна в НС, скочи на Габриел: Няма да съм министър. Този егоцентризъм ми идва в повече

Има два метода за образуване на държавно управление. Първият е – ГЕРБ си оферират министър председател, министри и търсят поддръжка за тях. Вторият е, който съгласно нас беше верният, е да има лидерска среща, да се дефинират най-важните цели за България, към които се сплотяваме партиите, слагаме си период за осъществяване и едвам тогава приказваме за министър председател и министри. Те избраха първия вид. Сбъркана работа. Грешка след неточност вършат всеки ден.
Това съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
„ Вчера отидохме на среща, само че от това, което ни показаха, сме меко казано обезпокоени. Ще дам образец с бюджета. На срещата имаше единствено едно изречение – ще приемем бюджета за 2023 година. Ще има ли нарастване на приходите на хората – нито дума. Ще има ли обществена политика – нито дума. Само едни общи думи и изречения. Отдавна се приказва за лидерска среща, само че към този миг не сме получили покана за такава среща. Не сме получавали никакви оферти за министерски постове. Не сме говорили по тези тематики. Твърденията за такова нещо са неистина и машинация. Ясно е, че няма да бъда министър. Всичко това е цялостна конспирация и неистина “, безапелационна бе тя.
„ Много е значимо да забележим какво ще се случи на срещата сред ГЕРБ и Политическа партия – Демократична България. Днес малко скапаха това джентълменско съглашение. Аз споделих, че първо слагаме целите и тогава приказваме за държавно управление. Първата и втората политическа мощ изгубиха към този момент месец на жителите с кавалерски съглашения. Интересно изказване направиха през вчерашния ден от ГЕРБ. Мария Габриел говореше моят кабинет, моят министър. Този егоцентризъм идва малко допълнително “, съобщи Корнелия Нинова.
„ Очевидно тече борба за преодоляване на прокуратурата. Ние от дълго време сме споделили, че няма смисъл да махнем лицето Х и да сложим лицето Y без да променим системата няма никакъв смисъл. Ние сме за дълбока и същинска промяна на правосъдната система “, разяснява Нинова настояването за оставка на основния прокурор.
„ С Борисов не сме се виждали от дълго време. Той предложи Мария Габриел за министър председател и изчезна. Доста държавни мъже изчезнаха последните дни. Точно в основния миг Кирил Петков и Асен Василев отидоха в Прага. Борисов се скри и пусна напред Мария Габриел. Президентът Радев отиде в Южна Африка. След опита за нападение и Иван Гешев изчезна. Не останаха държавни мъже в най-важния миг “, даде образец тя.
„ С решението на Европарламента Истанбулската спогодба става общоевропейско законодателство. Ние от години се борим против това. Нека всички ни поддържат. Дълбоко сме загрижени за джендър идеологията, която прониква в учебните заведения “, приключи Нинова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР