Има два начина да се търси парламентарно мнозинство. Единият е

...
Има два начина да се търси парламентарно мнозинство. Единият е
Коментари Харесай

Акад. Николай Денков: Избрахме да търсим мнозинство с обединение около цели, не с раздаване на постове



„ Има два метода да се търси парламентарно болшинство. Единият е да се обединим към общи цели и задания. Другият е раздадем постове и обществени запаси. Ние взехме решение да използваме първия, само че станахме очевидци, че огромна част от тази зала, не е подготвена да влезе в полемика за същински значимите цели за България през идващите години “.

Това сподели претендентът на „ Продължаваме промяната “ за министър-председател учен Николай Денков след отхвърлянето на декларацията на Политическа партия с целите пред България и ограниченията, нужни за тяхното реализиране.

„ Мнозинството отхвърли да свърши това, за което беше определено по време на изборите – да работи за ползите на българските жители “, сподели още той.

По-рано през днешния ден депутатите отхвърлиха предлагания от „ Продължаваме промяната “ (ПП) план на декларация.

Декларацията беше отхвърлена с 84 гласа „ срещу “, получи 63 гласа „ за “, 30 депутати пък се въздържаха.

„ За “ гласоподаваха само „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. „ Против “ бяха ГЕРБ и „ Възраждане “, единствено 5 депутати от Движение за права и свободи гласоподаваха – всички „ срещу “, Българска социалистическа партия се въздържаха. „ Български напредък “ също бяха „ въздържал се “.

Декларацията бе отхвърлена без разисквания и даже с цинични мнения по отношение на полагащия се на тематиката спор.

От известие на прессекретариата на президента стана ясно, че Политическа партия ще върне мандата за сформиране на държавно управление в понеделник.

Още преди да получат мандата, Политическа партия оповестиха, че приемането или отхвърлянето на декларацията, гласувана през днешния ден, ще е лакмус дали ще разискват състав на Министерски съвет, или ще върнат мандат несбъднат.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР