Има два начина да се почувстваме по-малко заети и с

...
Има два начина да се почувстваме по-малко заети и с
Коментари Харесай

Един научно доказан начин да се чувствате по-малко заети и по-добре

Има два метода да се почувстваме по-малко заети и с по-ненатоварен график. Единият е безусловно да прехнем част от нещата в календара си. А вторият - в действителност да прибавим в него нещо - срещите с другари.

Може да става дума за другарство с разнообразни групи от близки и приятни хора - от другари от студентския живот през родственици, които харесваме и обичаме и с които се забавляваме и смеем, до сътрудници. 

Но срещите с другари са ефикасна тактика да се почувстваме по-малко заети. Това показва в новата си книга " Off the Clock " специалистът по тайм мениджмънт Лаура Вандеркам, представена от Business Insider.

" Хората в действителност уголемяват времето " , споделя тя. 

Авторката стига до този извод след изследване, обхванало над 900 души, които са отбелязвали по какъв начин прекарват времето си в график и са отговаряли на въпроси, измежду които как се усещат във връзка с графика си. Резултатите са посочили, че респондентите, които освобождавали време в всекидневието за значимите и обичани близки, е било 15% по-вероятно от междинното да показват в отговор по-късно, че като цяло имат време за нещата, които желаят да вършат. 

Мнозина биха споделили, че би трябвало да имаме време, с цел да прекарваме повече с приятелите, само че Вандеркам счита, че връзката работи по противоположен метод. Една вечер, прекарана в гледане на обществените мрежи, не би била по този начин запаметяваща се от вечер на посещение при другар. 

Друго изследване от по-рано - на Харвардския университет, озаглавено " Harvard Study of Adult Development ", също потвърди, че прекарването на време с другари води до по-удовлетворяващ живот. Изследването е било направено върху две групи от мъже с данни, събирани в продължение на 75 години. Изводът бе, че положителните връзки с други хора ни вършат по-щастливи и по-здрави. 

Затова рекомендацията е да слагаме връзките си с приятелите като приритет - става известно, че това е от основно значение за всичко друго, в това число фамилията и работата. 

Вандеркам поучава читателите на книгата си с изключение на да избират да поддържат другарства, също и деликатно да помислят с кого ще прекарват дните си. Тя написа, че с времето ще схванат кои са същинските им другари, тъй като наличието им " в действителност задълбочава духа ", за разлика от това на други хора, които сме считали за другари, единствено тъй като ни е било взаимно комфортно да сме такива в някакъв миг. 

Изследването на " Харвард "  пък показва, че качеството на другарствата (са разлика от количеството) стартира да има по-голямо значение след 30-годишна възраст. 

За самата Вандеркам са най-важни връзките с децата й и със обществения кръг - единствено по този начин човек може да има по-дълбоко възприятие за цената на времето и мемоари, които са по едно и също време неуместни и евентуално по-значими от всичко друго, което може би ще направи в работата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР