Има достатъчно възможности, за да не се допусне нов фалит

...
Има достатъчно възможности, за да не се допусне нов фалит
Коментари Харесай

Експерт: Няма риск от нов фалит на застрахователи

Има задоволително благоприятни условия, с цел да не се допусне нов банкрут в бранша на застраховките " Гражданска отговорност ", макар че има рискови играчи в бранша. Това разяснява икономистът и някогашен зам.-председател на Комисията по финансов контрол (КФН) Румен Гълъбинов в ефира на Би Ти Ви.

" Предстои още една инспекция във финансовия бранш в процеса на кандидатстването за " чакалнята на еврозоната ". Това ще помогне да се заздрави финансовото здраве на застрахователните компании ", сподели Гълъбинов.

Прогнозата му е, че няма да има фрапантен скок в цената на застраховките " Гражданска отговорност ". През последната година сумата на полиците се е нараснала приблизително сред 50 лв. и 70 лв.. По думите на специалиста тя е съобразена със стандарта на живот в България.

Според Гълъбинов Ралица Агайн има отговорност за банкрута на застрахователната компания " Олимпик ". " Всичко би трябвало да се съгласува групово. Когато аз бях в комисията, не сме имали проблем с връзката. Предвидени са срещи на членовете на КФН всяка седмица ", добави той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР