Има добри шансове сделката да бъде постигната на европейската среща

...
Има добри шансове сделката да бъде постигната на европейската среща
Коментари Харесай

Орбан говори за отказ от унгарското вето върху пакета за коронакризата

Има " положителни шансове " договорката да бъде реализирана на европейската среща на върха тази седмица по отношение на бюджета на Европейски Съюз и фонда за възобновяване от ковид, съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан, съобщи Агенция Франс Прес.
Както Унгария, по този начин и Полша заплашиха да наложат несъгласие върху бюджета и фонда за възобновяване, в случай че немското председателство на Европейски Съюз упорства страните-членки на блока да съблюдават, с цел да получат средства.
 Брюксел: Полша и Унгария би трябвало да останат надалеч от Фонда за възобновяване Брюксел: Полша и Унгария би трябвало да останат надалеч от Фонда за възобновяване
В Брюксел се затвърждава нова концепция: Полша и Унгария би трябвало да останат надалеч от Фонда за възобновяване от пандемията (ReactEU), в случай че не...
" Вярвам, че имаме положителни шансове да приключим сполучливо договарянията тази седмица на срещата на върха в четвъртък ", сподели Орбан по време на посещаване във Варшава, с цел да се съветва със своите полски съдружници по въпроса.
" Има един сантиметър, който ни разделя ", сподели Орбан пред телевизия Polsat News.
Въпреки това Орбан акцентира, че поляците и унгарците остават " от едната страна, а немското председателство е от другата. Имаме късмет за полско-унгарска победа ".
Миналия месец Будапеща и Варшава блокираха бюджетния пакет за спасяването на ковид на Европейски Съюз в размер на 1,8 трилиона евро (2,1 трилиона долара) поради обвързването на средства за съблюдаване на върховенството на закона.
 Борисов: Приемаме, че върховенството на закона е толкоз значимо, че да бъде обвързано с европейските фондове (ВИДЕО) Борисов: Приемаме, че върховенството на закона е толкоз значимо, че да бъде обвързано с европейските фондове (ВИДЕО)
" Многогодишната финансова рамка и дейностите на Европейски Съюз в отговор на пандемията са двете основни тематики, по които България ще съобщи позицията...
И двете държавни управления са упрекнати от Брюксел в анулиране на демократичните свободи, по-специално независимостта на правосъдната власт в Полша и свободата на печата в Унгария.
Разпитан от кореспонденти след диалозите на Орбан с полските водачи, представителят на държавното управление Пьотр Мюлер приказва за " опазване на позицията " и на двете страни по отношение на " нуждата да се отделят " критериите за господство на закона от бюджетните въпроси.
Европейската комисия е подготвила различни разновидности, които да разрешат на фонда за възобновяване да започва, без значение от ветото на двете страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР