Има деца сред жертвите и ранените от терористичните нападения, извършени

...
Има деца сред жертвите и ранените от терористичните нападения, извършени
Коментари Харесай

Има и деца сред жертвите на терористичните нападения в Нова Зеландия

Има деца измежду жертвите и ранените от терористичните набези, осъществени в две джамии в новозеландския град Крайстчърч през вчерашния ден, сподели министър-председателката на страната Джасинда Ардърн, предадоха международните агнеции.
" Ясно е, че дребни деца са се озовали в това ужасяващо нахлуване ", сподели Ардърн пред публицисти в Крайстчърч.

" Ранените са от дребни деца до възрастни хора. Те включват мъже, дами и деца и те са както измежду убитите, по този начин и измежду ранените ", заяви министър председателят на Нова Зеландия.

Тя похвали смелостта на двамата служители на реда, задържали нападателя, който, както заяви Ардърн, е имал желание да продължи офанзивата.

Джасинда Ардърн дойде в Крайстчърч, където се срещна с оживели и със фамилии на жертвите. " Нова Зеландия е единна в скръбта ", сподели тя.
Според новозеландското радио 28-годишният обвинен, на който беше повдигнато обвиняване в ликвидиране, е бил спокоен в правосъдната зала и е направил пред медиите жеста за " окей ". Той ще остане в ареста до април, когато делото ще бъде импортирано във Висшия съд на Крайстчърч.

От четиримата задържани в петък един е бил жител, който се е опитвал да помогне на полицията с огнестрелно оръжие. Полицията се пробва да откри каква е връзката на останалите двама с нападението. " Никой от арестуваните няма предходно престъпно досие нито тук, нито в Австралия. Те не са били в никой лист на подозрителни лица тук или в Австралия ", сподели Джасинда Ардърн.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР