Има данни, че руски екстремисти обучават и финансират европейски крайнодесни

...
Има данни, че руски екстремисти обучават и финансират европейски крайнодесни
Коментари Харесай

ЕК: Руски екстремисти обучават и финансират европейски крайнодесни последователи

Има данни, че съветски екстремисти образоват и финансират европейски крайнодесни почитатели, които през днешния ден имат опция да употребяват въпросите, по които в Европейски Съюз има разделяне, с цел да подклаждат възприятията против Европа. Войната повлия също на крайната левица и анархистите, съобщи през днешния ден пред Европейския парламент заместник-председателят на Европейската комисия Вера Юрова.

Русия предприе война против демокрацията, има потребност от бързи ответни дейности, добави тя. Юрова уточни, че Европол и службите за сигурност в Европейски Съюз събират данни, с цел да открият заканите от тероризъм и екстремизъм. По нейните думи Европейски Съюз планува да забрани всяко политическо финансиране, което идва от страна отвън Европейски Съюз.

Според нея една от посоките за противопоставяне е откритият публичен спор, свободата на медиите, даването на условия жителите да взимат осведомени решения. Юрова означи, че дезинформацията е многолика и даде за образец напъните на Русия да убеди света, че продоволствената рецесия се дължи на глобите, наложени от Европейски Съюз поради дейностите на Москва в Украйна. Единствената виновност е на режима на (руския президент Владимир) Путин, сподели тя. Юрова добави, че Русия не популяризира еднопосочна дезинформация, а всевъзможни изказвания, които всяват разделяне.

От името на председателството на Съвета на Европейски Съюз чешкият министър по европейските въпроси Микулаш Бек дефинира всяка интервенция в европейските политически процеси като неприемлива. Той посочи, че намесата може да се показва в прикрито финансиране на политически партии, както и в съгласувани дейности за разпространяване на дезинформация. Русия се пробва да се намеси при взимането на политически решения и в осведомителното пространство освен в Европа, а това може да се преодолее единствено с решителни дейности, уточни той.

Бек добави, че Европейски Съюз приготвя законодателство за изясняване на финансирането на европейските партии. Той посочи, че за ограничаване на външната интервенция се предлага в европейските политически фамилии да вземат участие единствено партии от страни в Европейски Съюз.

Министърът изрази очакване новото законодателство да бъде въведено преди идващите избори за евродепутати след две години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР