> ИлюстрацияСпоред обявена обществена поръчка за избор на изпълнители, шест

...
> ИлюстрацияСпоред обявена обществена поръчка за избор на изпълнители, шест
Коментари Харесай

Отпускат над 1 млн.лв. за санирането на 8 жилищни сгради във Варна, търсят изпълнители

 > Илюстрация
Според оповестена социална поръчка за избор на реализатори, шест от тях ще бъдат  в регион " Аспарухово ", а две в центъра на Варна.

Обектите, които са частна благосъстоятелност, са със следните адреси в гр. Варна:

ул. " Белгород " № 6; ул. " Белгород " № 14; ул. " Ростов " № 12-12а, ул. " Цар Самуил " № 10, ул. " Белгород " № 8-8а, ул. " Белгород " № 12; ул. " Ростов " № 7  и ул. " Граф Игнатиев " № 6.

Според документите, общата РЗП на постройките е 6 480.89 кв. м.

В рамките на плана, Община Варна разпорежда правене на цялостна планова документи.

В капиталовия план във фаза механически план за всяка постройка поотделно ще се включи част ЕЕ; СМР, според направения и утвърден по съответния ред капиталов план и Упражняване на авторски контрол.

Проектът, който се финансира от Оперативна програма “Регионално развитие” 2014 – 2020 година, ще планува осъществяване на всички енергоспестяващи ограничения, които са предписани като наложителни за всяка постройка в обследването за енергийна успеваемост и които водят до минимум клас на енергопотребление " С " ; осъществяване на ограничения по градивно възстановяване/усилване, които са предписани като наложителни в техническото проучване на всяка постройка според Техническия паспорт, както и осъществяване на ограничения, свързани с възстановяване на достъпа на лица с увреждания в постройките в сходство с Наредба № 4 от 01.07.2009 година

Реализирането на плановите действия ще приведе постройките в сходство със наложителните предписанията на енергийните обследвания и част " Конструктивна " на техническите паспорти, при съблюдаване условията на настоящото законодателство в Република България и ще усъвършенства архитектурния образ на съответните жилищни региони.

Изпълнението на плана, който се финансира от Оперативна програма “Регионално развитие” 2014 – 2020 година, ще докара до по-висока енергийна успеваемост и ще способства директно за понижаване на крайното енергийно ползване в жилищните здания, както и ще усъвършенства достъпа до тях на хората с увреждания, и индиректно ще способства за понижаване на излъчванията на парникови газове в атмосферата.

Чрез реализацията на плана ще се способства за реализиране на националната цел във връзка с повишение на енергийната успеваемост, а точно - постигане на 25 % по-висока енергийна успеваемост към 2020 година

Фирмата реализатор на всяка от постройките ще има ангажимент за премахване на минусите, открити при предаването на градежа и въвеждането му в употреба, както и премахване на проявени недостатъци през гаранционните периоди, избрани с контракта за възлагане на публичната поръчка в сходство с офертата;

Срокът на контракта е до 25 календарни месеца. Срокът за осъществяване съгласно документите е до 520 календарни дни, от които – до 160 календарни дни (общо) за планиране и до 360 календарни дни за строително монгажни работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР